logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας με το σωματείο για την προαγωγή του φυσικού τοκετού “ΕΥΤΟΚΙΑ” και ανακοινώνουμε την έναρξη μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής σε έγκυες γυναίκες, καθώς και σε νέες μητέρες που χρειάζονται συμβουλές για τον μητρικό θηλασμό.

Μέσω των μαθημάτων οι μαίες του σωματείου παρέχουν πληροφορίες για προετοιμασία της γονεϊκότητας (εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία, θηλασμός).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΕΥΤΟΚΙΑ”

Σκοπός του Σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ:

Η μελέτη, η έρευνα, η προβολή και η προώθηση των θεμάτων που αφορούν την προστασία της μητρότητας, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού.

Οι στόχοι του σωματείου είναι:

-Να υποστηρίξει το δικαίωμα του φυσικού τοκετού, μέσα από την ενημέρωση, διαφώτιση, εκπαίδευση, πληροφόρηση, ενθάρρυνση της μέλλουσας μητέρας και των υπολοίπων μελών της οικογένειας που επιλέγει τον φυσικό τοκετό, ώστε να βελτιώσουμε την γέννα και να μειώσουμε το κόστος.

-Να υποστηρίξει το δικαίωμα του ζεύγους να μάθει να κατευθύνει με τη δική του γνώση, δύναμη και επιλογή τον τρόπο διεκπεραίωσης του τοκετού, σε οποιονδήποτε χώρο επιλέξει το ζευγάρι.

-Να συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της μητέρας, του νεογνού, του ζεύγους, της οικογένειας, της κοινωνίας.

-Να διατηρεί σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας με κρατικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις με παρεμφερείς σκοπούς και στόχους.

-Να προάγει την έρευνα και μελέτη των συνθηκών που επιδρούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και να εξασφαλίσει τον φυσικό τοκετό.

-Να ευαισθητοποιήσει, να ενθαρρύνει, να παροτρύνει τους ιατρούς, τις μαίες, τις νοσηλεύτριες, ώστε με σεβασμό να εφαρμόζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κώδικες της ιατρικής δεοντολογίας.

– Να διοργανώνει επιστημονικά προγράμματα, συνέδρια, συμπόσια, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μαθήματα, συναντήσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις. Να εκδίδει έντυπα, να καταρτίζει ομάδες εργασίας, να προβάλει και να προωθεί ειδικά θέματα και ότι είναι αναγκαίο για την πραγμάτωση των σκοπών της.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο του Πολυϊατρείου κάθε Δευτέρα 12.00-13.00 κατόπιν ραντεβού. Το δημοτικό πολυϊατρείο του Δήμου Διονύσου βρίσκεται στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28 στον Άγιο Στέφανο (στην παλιά εφορία).

Για να κλείσετε το ραντεβού σας τηλεφωνήστε στο 2106217830, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-12.00

Για τα μαθήματα δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.