logo


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει ταινίες  σε συνεργασία με καταξιωμένους  Έλληνες σκηνοθέτες, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία του Ιράν.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

«Holy Boom» της Μαρίας Λάφη

Μια σπονδυλωτή ταινία που καταγράφει τη ζωή των κατοίκων μιας υποβαθμισμένης περιοχής της Αθήνας με τα προβλήματα συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής φυλής και κουλτούρας.   Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία και Διακρίσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ το 2018.

Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη

Ελλάδα-Κύπρος: /2018 /99′

Δευτέρα 11  Νοεμβρίου 2019

«Ο Δραπέτης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου

Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα για την τέχνη των εικόνων που αλλάζει στη ρευστή, μεταβατική εποχή της δεκαετίας του ΄50. Η ταινία κέρδισε Βραβεία και Διακρίσεις στο Δ.Κ. Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991. Ήταν η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών 1991 στην παράλληλη εκδήλωση Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών με τον γαλλικό τίτλο Le Montreur d’ Ombres.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος

Ελλάδα / 1991 / 102′

Δευτέρα 18  Νοεμβρίου 2019

«Generazione 1000 Euro» (Η γενιά των 1000 e) του Massimo Venier.

Η ταινία διηγείται τη δυσκολία των σημερινών νέων να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και την υπαρξιακή τους αστάθεια. Ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται στις διαφορετικές αντιδράσεις τους απέναντι στις δυσκολίες και τις επιλογές της ζωής.   Η ταινία απέσπασε 4 Διακρίσεις σε Κιν/φικά Φεστιβάλ της Ιταλίας.

Σκηνοθεσία: Massimo Venier

Ιταλία /2009 /91’/κωμωδία

Δευτέρα 25  Νοεμβρίου 2019

Ταινίες μικρού μήκους από το Ιράν

Επτά ταινίες της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής του Ιράν επικεντρωμένες σε ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Η δημιουργική προσέγγιση των νέων σκηνοθετών προσδίδει μια γλυκιά ουμανιστική γεύση που αγκαλιάζει τις πιο τραχιές συγκρούσεις της ζωής.

Ιράν / 60′

Οι προβολές γίνονται στις  20.00′ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη