logo


Μια ακόμη χωματερή στα όρια της πόλης, εντοπίζει η παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, αυτή τη φορά κοντά στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου και Σταμάτας- Ανοίξεως. Η παράταξη κάνει λόγο για συνεχόμενη απαξίωση της ανακύκλωσης και των δομών καθαριότητας του Δήμου, και ζητεί σχέδιο εξόδου από την περιβαλλοντική κρίση που μαστίζει την πόλη:

Λερναία Ύδρα χωρίς αντιμετώπιση οι πρόχειρες και παράνομες χωματερές στο Δήμο μας. Τελευταίο επεισόδιο στην εξαθλίωση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο παράνομος χώρος απόθεσης στα όρια των ΔΚ Σταμάτας και Άνοιξης σε ελεύθερο χώρο μεταξύ των οδών Ειρήνης και Στρ. Κουτσουμπρή πολύ κοντά στη συμβολή των οδών Πιπεροπούλου και Ανοίξεως – Σταμάτας.

Απορρίμματα κάθε λογής όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες με τα περισσότερα να είναι ανακυκλώσιμα. Η συνεχόμενη απαξίωση της ανακύκλωσης στο Δήμο μας και η τεχνητή υποβάθμιση των Δομών Καθαριότητας έχουν ως αποτέλεσμα εικόνες σαν αυτές, που αποτελούν ντροπή για τον Δήμο και υποβάθμιση της ζωής των Δημοτών.

Μοναδική λύση αποτελεί η προώθηση της ανακύκλωσης με συλλογή στην πηγή και η μείωση των απορριμμάτων, που προϋποθέτει όμως την συστηματική ενημέρωση των δημοτών και τη συστηματική οργάνωση των αντίστοιχων δημοτικών υποδομών.

Δυστυχώς ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει ως τώρα χωρίς να έχει παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την περιβαλλοντική κρίση που μαστίζει τον Δήμο και το περιβάλλον μας.