logo


Μέχρι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών, λόγω των εργασιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, για την ανακατασκευή του οδοστρώματος.

Αυτό δήλωσε στη χθεσινή ( Τρίτη 29/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης απαντώντας κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως  στον Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, που ρώτησε αν θα υπάρξει σχετική συζήτηση για το έργο στον παράδρομο, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρόσφατη διαπαραταξιακή συνάντηση.

Ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε πως μετά από στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέππα, το έργο στον παράδρομο θα ανασταλεί προσωρινά, προκειμένου να μελετηθούν καλύτερα οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις, αλλά και να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό στην περιοχή: “Μέχρι την Παρασκευή ο δρόμος θα έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοιχτός για ένα- ενάμιση μήνα, είπε ο Δήμαρχος, ενώ θα τοποθετηθούν και στηθαία για λόγους ασφαλείας. Εξάλλου, θα ξεκινήσει άμεσα η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού στη θέση Βρυσάκι, που είναι επίσης έργο της Περιφέρειας, και που για το Δήμο Διονύσου είναι πρώτης προτεραιότητας”. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ήδη έχει απομακρυνθεί το γεωτρύπανο, όμως πριν να αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία θα πρέπει να μπουν τα στηθαία ασφαλείας.

Εντωμεταξύ επιστολή για την ασφάλεια των μαθητών, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, που διοχέτευαν την κίνηση στην οδό Τραπεζούντος του Αγ. Στεφάνου, πρωτοκόλλησε σήμερα στο Δήμο Διονύσου ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τραπεζούντος και Λιβερών. Στην επιστολή τους, που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, οι γονείς αναφέρονται πρωτίστως στην ασφάλεια των παιδιών, που με την αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων τις τελευταίες ημέρες, κινδυνεύουν, ειδικά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Επιπλέον, θίγουν και το ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στις δικές τους μετακινήσεις στην περιοχή και ζητούν τη λήψη μέτρων. Ανάλογη επιστολή έχει αποστείλει στο Δήμο Διονύσου και η Διευθύντρια του σχολείου Κ. Μπρις

Αρ. Πρωτ. 11

Αγ. Στέφανος 28/10/2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λεωφ. Τραπεζούντος και Λιβερών 145 65 Αγ.Στέφανος Αττικής

Προς   

   ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

   ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κοινοποίηση

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 2ου Δ.Σ. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

                                                         Θέμα:       Ασφάλεια μαθητών 2ου Δ.Σ. Αγίου Στεφάνου

Αγαπητοί,

Λόγω εκτέλεσης έργων ανακατασκευής οδικών τμημάτων στον παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, φορτηγών, πούλμαν κ.ά. διέρχονται από τη Λ. Τραπεζούντος, η οποία εφάπτεται του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου.

Σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπως η εν λόγω λεωφόρος, τίθενται θέματα ασφάλειας των μαθητών ιδίως κατά την ώρα προσέλευσης και την ώρα αποχώρησής τους, καθώς πολλοί από αυτούς καλούνται να τη διασχίζουν καθημερινά. Από τη Δευτέρα 21/10/2019, οπότε άρχισαν τα έργα, στη Λεωφόρο Τραπεζούντος μαζί με τη σχολική τροχονόμο, έχει τοποθετηθεί και τροχονόμος της Τροχαίας, ΜΟΝΟ όμως κατά την προσέλευση των μαθητών το πρωί, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες της αποχώρησης των μαθητών η σχολική τροχονόμος είναι μόνη της, κάτι που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Επίσης, καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά μαθητή στο νοσοκομείο, πόσο χρόνο θα χρειαστεί το ασθενοφόρο να προσεγγίσει το σχολείο και κατ’ επέκταση να μεταφέρει το παιδί; Αν χρειαστεί πυροσβεστικό όχημα;

Η ασφάλεια των μαθητών είναι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο. Παρόλ’ αυτά, οι γονείς με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις αφού αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο και έως ότου φτάσουν στην εργασία τους. Ένας γονέας μπορεί να χρειαστεί έως και μισή ώρα από το 2ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου έως το φανάρι στη Λ. Κρυονερίου και μετά στην έξοδο για την Εθνική Οδό.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση εκδρομής των μαθητών, στη Λεωφ. Τραπεζούντος θα πρέπει να παρκάρουν 6 μεγάλα πούλμαν, τα οποία θα κληθούν να κάνουν αναστροφή. Με τόσα οχήματα να διέρχονται, είναι τα παιδιά ασφαλή;

Αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, που ήδη έχει γίνει ανυπόφορη; Τι θα γίνει σε περίπτωση κακοκαιρίας;

Ζητάμε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών (τοποθέτηση τροχονόμου και κατά την αποχώρηση των μαθητών) και να βρεθούν άλλες διέξοδοι των οχημάτων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τη Λ. Τραπεζούντος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  2ου Δ.Σ.  Αγίου Στεφάνου.