logo


Δυο σημαντικά στοιχεία προέκυψαν από τη σημερινή (29/10), παρθενική, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

Το πρώτο αφορά στην ενημέρωση της Προέδρου Τ. Κώνστα για τη μη παράδοση- παραλαβή της οικονομικής διαχείρισης της Επιτροπής, μια που παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις προς τον τέως Πρόεδρο Α. Δελαγραμμάτικα με την πιο πρόσφατη να τον καλεί σήμερα το μεσημέρι για την καταγραφή των διαχειριστικών στοιχείων, ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της κ. Κώνστα, που διανεμήθηκε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη επίσκεψή της παρουσία υπαλλήλων και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, διαπιστώθηκε πως από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Επιτροπής είχαν σβηστεί όλα τα αρχεία, τα εισερχόμενα- εξερχόμενα καθώς και οι επαφές, χωρίς μάλιστα να είναι δυνατή η ανάκτησή τους.

Επιπλέον, δικαστικός επιμελητής την προηγούμενη εβδομάδα τής παρέδωσε επιστολή εκ μέρους του τέως Προέδρου, στην οποία αυτά που περιλαμβάνονται δεν ανταποκρίνονται σε όσα του έχουν ζητηθεί, όπως επεσήμανε η κ. Κώνστα.

Τέλος, τα οικονομικά στοιχεία που επισυνάπτονται στην επιστολή αυτή, δεν συνοδεύονται από τα αποδεικτικά κινήσεων του τραπεζικού λογαριασμού (extrait), με αποτέλεσμα η Πρόεδρος να προχωρήσει μεν στη βεβαίωση παραλαβής, με τη ρητή όμως επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός της.

Το δεύτερο στοιχείο που έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν λόγο πολύ αναμενόμενο: Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας- όπως άλλωστε είχε «υποσχεθεί» πριν από 15 ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο- κατέθεσε ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσφυγή κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος, και εξελέγη ο Αντιπρόεδρος, στις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Διονύσου. Στην παραπάνω ανακοίνωση προχώρησε η Μ. Τσαμπαρλή, τέως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων και μέλος σήμερα του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκαπίδευσης. Η ίδια ψήφισε λευκό τόσο στην εκλογή του Β. Φώτου στη θέση του Γραμματέα της Επιτροπής, όσο και στον ορισμό των δυο οικονομικών διαχειριστών: Η Πρόεδρος μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ, ενώ ο Αντιπρόεδρος Ν. Παπαδόπουλος μέχρι το ανώτατο οριζόμενο εκ του νόμου ποσόν των 4800 ευρώ.