logo


Για το έργο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού το ακόλουθο Δελτίο Τύπου της νεοσύστατης παράταξης +ΕΝΑ, που ζητεί πλήρη ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει και παραθέτει σειρά ερωτηματικών, στα οποία καλεί τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ξεκίνησαν στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τον κόμβο Κρυονερίου έως και τον κόμβο Αφιδνών-Καπανδριτίου, εργασίες που η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα κρατήσουν έως και 10 μήνες.

Η μεν διοίκηση του κ. Καλαφατέλη δηλώνει αιφνιδιασμένη από την έναρξη των εργασιών και κατηγορεί την πρώην διοίκηση του κ. Ζαμάνη για μη ενημέρωση. Η δε, το αρνείται λέγοντας ότι υπήρξε ενημέρωση από περιφέρεια κατά το προηγούμενο έτος με τελευταία το καλοκαίρι.

Κάποιες από τις υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν τον προβληματισμό τους  δημοσίως.

Κάποιες άλλες δεν τοποθετήθηκαν καν.

Προκύπτουν ερωτήματα όχι μόνο σχετικά με τη διαδικασία ολοκλήρωσης του «έργου» αλλά και επί της ειδικότερης ουσίας. Τουλάχιστον όπως η κάθε παράταξη ορίζει την ουσία.

Το έργο επικοινωνείται με  τίτλους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  ως «εκτέλεση  εργασιών ανακατασκευής στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τον κόμβο Κρυονερίου έως και τον κόμβο Αφιδνών-Καπανδριτίου» .

Επίσης επικοινωνείται ως έργο  …… πνοής δια στόματος της διοίκησης Καλαφατέλη.

Της ίδιας διοίκησης που «απορεί» με το χρόνο έναρξης εργασιών, της ίδιας διοίκησης που δηλώνει «αιφνιδιασμένη», της ίδιας διοίκησης που «κατηγορεί» για ελλιπή ενημέρωση την πρώην διοίκηση.

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα μαζί; Τα επικοινωνιακά τερτίπια βέβαια είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πρώην και τους νυν αποκλειστικά.

Εμάς ως παράταξη + ΕΝΑ και ως πολίτες μας απασχολεί μόνο η αλήθεια.

Μήπως οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν αλλά δεν λένε την πάσα αλήθεια;

Μήπως όλοι αποφεύγουν να «κουβαλήσουν» το πολιτικό κόστος

Mήπως τελικά όλα συνηγορούν ότι γίνονται έργα επισκευής οδοστρώματος ώστε να υπάρξει σε εύλογο χρόνο η τοποθέτηση των διοδίων

Μήπως οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της περιοχής οφείλουν να μάθουν άμεσα και από πρώτο χέρι την αλήθεια;

Σε ένα θέμα που έχει πολεμηθεί όσο κανένα άλλο οφείλουν να δοθούν σαφείς απαντήσεις προς τους δημότες

Το παρόν κείμενο απευθύνει  δημόσιους και ανοιχτούς προβληματισμούς της παράταξής μας αλλά και ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δεν είναι μομφή, δεν είναι αφορισμός. Είναι ένας ανθρώπινος, υγιής και απόλυτα καθαρός προβληματισμός που οφείλει θεσμικά η διοικούσα αρχή του δημάρχου κ. Καλαφατέλη να απαντήσει.

Αν όχι τώρα και μετά από την συνάντηση το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, με τον επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ.  Πέππα, και με τον Διοικητή του Α’ Τμήματος της Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής κ.Αναστασόπουλο, ευελπιστούμε άμεσα και κατόπιν της επερχόμενης συνάντησης ως έχει ανακοινωθεί δια στόματος του κ. Καλαφατέλη, με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς.

Είναι ένα τρόπος απόδειξης όλων προς όλους «μιας αναμέτρησης με τον παλαιότερο εαυτό μας, τον χθεσινό»

Θα περιμένουμε τις αναγκαίες απαντήσεις, επιδεικνύοντας την απαιτούμενη πολιτική ανοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογήσουμε ολιγωρία και μικροπολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Για την παράταξη  +ΕΝΑ

Η Συντονιστική