logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες, αφού η εταιρεία Νέα Οδός έκλεισε τον παράδρομο για δέκα μήνες(!) όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ταλαιπωρίας, η ουρά των αυτοκινήτων στην Λεωφόρο Μαραθώνος φτάνει ακόμα και το 1,5 χιλιόμετρο κατά τις ώρες αιχμής, ενώ στην Λεωφόρο Τραπεζούντος ειδικά κατά το σχόλασμα του 2ου Δημοτικού η συμφόρηση, εκτός από ανυπόφορη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Ειδικά η Λεωφόρος Τραπεζούντος αποτελεί δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο χωρίς καν πεζοδρόμιο!

Η ταλαιπωρία αυτή, σε περίπτωση που κατασκευαστούν και διόδια, θα γίνει καθεστώς!!

Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών, τους αυτοκινητόδρομους.

Φορτηγά, κάτοικοι, εργαζόμενοι προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια θα δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων εντός των οικισμών, η ταλαιπωρία και το περιβαλλοντικό κόστος θα είναι βαρύτατα! Η καθημερινότητά μας θα γίνει ακόμα δυσκολότερη αλλά και επικίνδυνη!

Όσο οι δρόμοι ανήκουν σε ιδιώτες, η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα! Άλλωστε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τον λαό.

Χαρακτηριστική είναι η κοροϊδία με τις δήθεν 30.000 δωρεάν κάρτες διέλευσης που έταζε προεκλογικά ο Σπίρτζης στους κατοίκους του Καπανδριτίου και του Βαρνάβα, τελικά δόθηκαν μόνο 5.000 με την λογική του «όποιος πρόλαβε, πρόλαβε»

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό της περιοχής να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων και να διεκδικήσουν, να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες!!

Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.