logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόλις λίγες ημέρες από την έναρξη των εργασιών των έργων στην παράπλευρη οδό της Εθνικής και τα προβλήματα σε όλο τον Άγιο Στέφανο αλλά και πολλαπλασιαστικά σε όλο τον Δήμου Διονύσου είναι πολλά.

Από τα διάφορα δημοσιεύματα είναι σαφές ότι υπήρχε ενημέρωση τόσο της προηγούμενης αλλά και της τωρινής δημοτικής αρχής. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις από τα έργα και την διακοπή της κυκλοφορίας πριν την έναρξή τους και ερχόμαστε εκ των υστέρων να αντιδράσουμε.

Τα ερωτήματα που θέσαμε στην σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων είναι αρκετά και περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις και τις εξελίξεις.

Η δημοτική παράταξη «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», παρακολουθώντας όσα εκτυλίσσονται, ανησυχεί, απορεί, ζητά απαντήσεις. Θα αγωνίζεται πραγματικά και όχι επικοινωνιακά, για την ενημέρωση και την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Για την άμεση ενημέρωσή μας προχωρήσαμε στην επίσκεψη του εργοταξίου για έλεγχο των αρχικών εργασιών. Περπατήσαμε όλο το τμήμα της οδού που έχει διακοπεί η κυκλοφορία και ειδικά το σημείο στο οποίο ξεκίνησαν τα έργα. Διαπιστώσαμε ότι ξεκίνησαν να κατασκευάζουν φρεατοπασσάλους στο «φρύδι» των πρανών, στην άκρη του δρόμου. Οι πάσσαλοι αυτοί κατασκευάζονται με κατακόρυφη διάτρηση, τοποθετείται οπλισμός και σκυροδετείται (γεμίζει με μπετόν). Στην συνέχεια θα κατασκευαστεί κεφαλόδεσμος από σκυρόδεμα και θα τοποθετηθούν τα κράσπεδα και οι μπάρες προστασίας των οχημάτων.

Σύμφωνα με την έρευνά μας και την καταμέτρηση που κάναμε διαπιστώσαμε ότι θα γίνουν περίπου 330 πάσσαλοι οι οποίοι είναι σηματοδοτημένοι στην άκρη του οδοστρώματος. Επίσης διαπιστώσαμε ότι η διάνοιξή τους γίνεται από ένα μηχάνημα.

Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο μηχανήματα σε δύο μέτωπα προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος κατασκευής τους και κατ’ επέκταση ο χρόνος διακοπής της κυκλοφορίας και ταλαιπωρίας των πολιτών.

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι η ταλαιπωρία περνά αλλά τα έργα παραμένουν. Πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε λιγότερη ταλαιπωρία αλλά κυρίως έργα σωστά μελετημένα. Είναι πολύ σημαντικό οι παρεμβάσεις και τα έργα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με παράλληλο σεβασμό στον όποιο υπερτοπικό χαρακτήρα τους και κυρίαρχα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που θέτουμε μετά από τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν από την έρευνά μας είναι το κόστος του έργου. Πιστεύουμε ότι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου αλλά ακριβό έργο. Από τις πληροφορίες μας το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, όμως είναι ένα έργο που έχει άμεση σχέση με την Νέα «Εθνική» οδό και τον παραχωρησιούχο.

Η παράταξή μας θεωρεί πολύ σημαντικά τα θέματα της οδικής ασφάλειας, της σωστής λειτουργίας του οδικού δικτύου, με ενιαία λογική, για όλες τις κοινότητες του Δήμου Διονύσου. Απαιτείται άμεσα να μας δοθούν, η μελέτη του έργου, η μελέτη περιβαλλοντικών όρων, αν υπάρχει και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών. Είναι επιτακτική η ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης και συνεργασίας όλων των παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο.