logo


Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Διονύσου απευθύνει το Σωματείο Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγ. Στεφάνου, με ερωτηματικά τόσο για τη φιλοζωική στάση του όσο και για την ορθή διαχείριση των πόρων που διατίθενται για την ευζωία των ζώων:

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσει ο Δήμος τι έγινε με τα ζώα που περισυλλέχθηκαν κατόπιν προφορικής εισαγγελικής εντολής από τον Διόνυσο μετά την επίθεση και τον τραυματισμό ανθρώπων.

Στην επίθεση συμμετείχαν 6 σκυλιά, ενώ περισυλλέχτηκαν 21 (ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ) ζώα, στην πλειοψηφία τους κουτάβια, κάποια εξ αυτών 30 ημερών.

Τα ζώα αυτά (και τα 21) φιλοξενούνται στην συνεργαζόμενη με τον Δήμο πανσιόν με αντίτιμο 6,5€ + ΦΠΑ ανά ζώο την ημέρα. Ήτοι 5.000€ τον μήνα.

Αποτέλεσμα: για τα «επικίνδυνα» κουτάβια θα εξαντληθεί το κονδύλι του προγράμματος φιλοξενιών, που είναι απαραίτητο για την προσωρινή φιλοξενία ζώων που βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπειών, πριν την επανένταξή τους.

Επιπλέον τα κουτάβια δεν μπορούν να προωθηθούν για υιοθεσίες διότι τελούν υπο δικαστικό περιορισμό!!!!

Εκπρόσωπος του σωματείου μας επισκέφθηκε την εισαγγελέα στην Σχολή Ευελπίδων, ώστε να αποδεσμευτούν τα κουτάβια, αλλά η εισαγγελέας μας υπέδειξε ότι μόνον ο Δήμος – δια του δικηγόρου του – μπορεί να αιτηθεί την αποδέσμευσή τους.

Εκτός λοιπόν από την ευζωία των ίδιων των ζώων, τίθεται θέμα και της ορθής διαχείρισης των πόρων των Δήμου.