logo


Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χ. Θεοδωρόπουλο με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη  Γ. Πατούλη και τους περιφερειακούς συμβούλους σχετικά με το έργο που πραγματοποιείται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, απευθύνει  η παράταξη «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια». Ο επικεφαλής της Γ. Δημητρίου γράφει σχετικά:

– Εκκινεί έργο στον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – από τη συμβολή της με τη Λ. Κρυονερίου έως τη συμβολή της με την Ε.Ο. Αθηνών – Καπανδριτίου – με όλο τον κυκλοφοριακό όγκο να διοχετεύεται μέσω του Δήμου Διονύσου και ειδικότερα της κεντρικής Λ.Τραπεζούντος, όπου βρίσκονται το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, το ΙΚΑ, αλλά και το Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου.

– Δεν γίνεται κανένας τύπος προληπτικής διαβούλευσης με τον Δήμο, ο οποίος θα υποστεί εύλογα τις σοβαρότατες συνέπειες των αλλαγών του κυκλοφοριακού της περιοχής.

– Ο Δήμος δεν γνωρίζει ούτε εάν υπάρχει περιγραφή του έργου, ούτε εάν έχει εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ούτε καν ποιοι εμπλέκονται στην υλοποίηση του και ποιοι είναι αρμόδιοι για αυτό. Αρχίζει όμως να «απολαμβάνει» στην πράξη τις επιπτώσεις του στην καθημερινή και στην οικονομική ζωή των κατοίκων – ασφάλειας για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, σημαντικής αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής, διάχυση των ήδη βεβαρημένων κυκλοφορικών προβλημάτων σε όλη την περιοχή του Αγ. Στεφάνου, οικονομικής φύσης για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Καταθέσαμε, έτσι, επερώτηση για το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ελπίδα να ανευρεθεί άμεσα μία ικανοποιητική εναλλακτική λύση.

—————————–

Αθήνα, 23-10-2019

Αρ. Πρωτ.:

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,

κ. Θεοδωρόπουλο Χρήστο

Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Αττικής,

κ. Γεώργιο Πατούλη

κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους

Επερώτηση

Θέμα: Εκτροπή του όγκου της κυκλοφορίας των παράδρομων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας μέσω του Δήμου Διονύσου.

Κύριε Πρόεδρε,

πληροφορούμαστε από πολίτες του δήμου Διονύσου και από σχετικές ανακοινώσεις των Δημοτικών του Παρατάξεων, ότι έχει ήδη εκκινήσει έργο στον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – από τη συμβολή της με τη Λ. Κρυονερίου έως τη συμβολή της με την Ε.Ο. Αθηνών – Καπανδριτίου – και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τον όγκο της κυκλοφορίας, και για τα δυο ρεύματα, να διοχετεύεται στον Δήμο Διονύσου και ειδικότερα στην κεντρική Λ. Τραπεζούντος, όπου βρίσκονται το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, το ΙΚΑ, αλλά και το Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου.

Επειδή:

1. H πραγματική μεν διάρκεια των εργασιών προγραμματίστηκε για 3-4 μήνες, αλλά τυχόν καθυστερήσεις θα την ανεβάσουν ίσως και σε περισσότερους από 10.

2. Η διάρκεια του έργου σε συνδυασμό με την εκτροπή του όγκου της κυκλοφορίας των παράδρομων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας μέσω του Δήμου Διονύσου θα έχει αναμφίβολα σοβαρότατες επιπτώσεις στην καθημερινή και στην οικονομική ζωή των κατοίκων – ασφάλειας για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, σημαντικής αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής, διάχυση των ήδη βεβαρημένων κυκλοφορικών προβλημάτων σε όλη την περιοχή του Αγ. Στεφάνου, οικονομικής φύσης για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

3. Δεν πραγματοποιήθηκε κανένας τύπος διαβούλευσης με τον ενδιαφερόμενο Δήμο, ο Δήμος δεν γνωρίζει ούτε εάν υπάρχει περιγραφή του έργου, ούτε εάν έχει εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ούτε καν ποιοι εμπλέκονται στην υλοποίηση του και ποιοι είναι αρμόδιοι για αυτό,

Επερωτάται η διοίκηση της Περιφέρειας

(κατά το άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου)

α) Εμπλέκεται η Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής στο εν λόγω έργο;

β) Εάν εμπλέκεται γιατί δεν προχώρησε σε προληπτική διαβούλευση με τον Δήμο Διονύσου για την ανεύρεση μιας εναλλακτικής, ικανοποιητικής, λύσης έτσι ώστε να αποφευχθούν τα παραπάνω σοβαρότατα προβλήματα για την καθημερινή και οικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής;

γ) Εάν εμπλέκεται και δεδομένου πλέον ότι το πρόβλημα έχει θέσει σε «συναγερμό» τον Δήμο Διονύσου και τους κατοίκους του, πώς σκοπεύει να προχωρήσει; Σκοπεύει να προχωρήσει σε επείγουσα διαβούλευση με τον Δήμο για την ανεύρεση εναλλακτικών κυκλοφοριακών προτάσεων και ποιες μπορεί να είναι αυτές που θα προτείνει;

Για την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Ο Επικεφαλής

Γιώργος Δημητρίου