logo


Για την Τρίτη 29 Οκτωβρίου προγραμματίζονται οι δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδική και τακτική, που θα γίνονταν σήμερα 22/10 αλλά ματαιώθηκαν, λόγω λάθους στην αποστολή των σχετικών προσκλήσεων.

Η πρώτη, ειδική, συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ με μοναδικό θέμα την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για τη δημοτική περίοδο 2019-2023.

Αμέσως μετά, στις 7.30 μ.μ., θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση με 12 συνολικά θέματα, κατά 3 περισσότερα από την Ημερήσια Διάταξη της περασμένης εβδομάδας. Στα αρχικά 9 θέματα έχουν προστεθεί 2 εγκρίσεις πρωτοκόλλων, καθώς και ένα αίτημα που έρχεται από τέσσερις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και αφορά ανάκληση στην… ανάκληση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα αφορά στο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο της αποχέτευσης, το οποίο σήμερα έχει πραγματοποιηθεί για τη μισή περιοχή. Ο διαγωνισμός, επί Διοίκησης Ζαμάνη, είχε αναδείξει μειοδότη με έκπτωση 63%, οπότε η Οικονομική Επιτροπή τότε είχε αποφασίσει να ζητήσει αιτιολόγηση του ποσοστού έκπτωσης τόσο από το μειοδότη αυτόν, όσο και από τους υπόλοιπους εργολάβους που είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Όταν άλλαξε η Διοίκηση, η Οικονομική Επιτροπή με τη νέα σύνθεσή της αποφάσισε να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση για αιτιολόγηση της έκπτωσης και να κατακυρώσει το διαγωνισμό στο μειοδότη του 63%. Την επόμενη Τρίτη 29/10 οι Ανοιχτοί Ορίζοντες, ο Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, η Λαϊκή Συσπείρωση και οι ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, με συνυπογεγραμμένο αίτημά τους θα ζητήσουν την ανάκληση της ανάκλησης, παρουσία υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις.

Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί πως η Γ΄αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, η ίδια που καταψηφίσθηκε οριακά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Οκτωβρίου, και που περιλαμβάνεται στην προσεχή Ημερήσια Διάταξη, θα συζητείτο σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή, όμως αποσύρθηκε χωρίς περιατέρω αιτιολόγηση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη για την τακτική συνεδρίαση:

ΘΕΜΑ 1ο: Γ’ Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου ο.ε. 2019.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 2ο: α. Διατήρηση της υφιστάμενης ρυμοτομίας στις περιοχές της μελέτης: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Αγ. Στέφανο και δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Ραπεντώσα και Πευκόφυτο του Δήμου Διονύσου» [κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809 – ΥΠΟΕΡΓΟ 1] β.Έγκριση προτεινόμενων θέσεων των φρεατίων κατάθλιψης Κ2, Κ6, Κ8, Κ13, Κ14, Κ19 και Κ30 καθώς και των αντλιοστασίων Α/Σ Ρ1, Α/Σ 3, Α/Σ Π1 και Α/Σ Π2 της μελέτης: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Αγ. Στέφανο και δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Ραπεντώσα και Πευκόφυτο του Δήμου Διονύσου» [κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809 – ΥΠΟΕΡΓΟ 1].

ΘΕΜΑ 3ο: Κανονισμός Υπαίθριας διαφήμισης Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Παραχώρηση 40 στάσεων στις κεντρικές λεωφόρους του Δήμου Διονύσου για διαφημιστική εκμετάλλευση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλώσιμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 7ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσιών τεχνικού εργασίας για δύο έτη».

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ59570, ΚΗΙ7256, ΜΕ56384, ΚΗΙ7287, ΜΕ88139, RAVO530 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.».

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΑΡΩΘΡΟΥ RAVO530 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 10ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Μ.Ε.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση ή μη άδειας κινηματογράφησης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 12ο: Συζήτηση επί αιτήματος παρατάξεων.