logo


Μόνο απρόοπτο δεν ήταν για την απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Διονύσου το έργο που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στους παράδρομους της Εθνικής Οδού, μια που η πρώτη ειδοποίηση εκ μέρους της Περιφέρειας είχε έρθει στο Δήμο το Φεβρουάριο του 2019! Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης στη σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά και από σχετική ερώτηση του τέως Προέδρου Μ. Κασαπάκη, μια που είναι η περιοχή που κατεξοχήν πλήττεται από το έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφατέλη, μάλιστα, στο Δήμο είχαν φτάσει δυο ειδοποιήσεις από την Περιφέρεια- η πρώτη το Φεβρουάριο και η δεύτερη τον περασμένο Ιούνιο, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά μόλις την προηγούμενη Παρασκευή. “Από τότε παλεύουμε να καταλάβουμε τι έργο είναι, γιατί θα διαρκέσει 10 μήνες και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο νυν Δήμαρχος με τον προκάτοχό του Δ. Ζαμάνη, που επίσης παρευρισκόταν στη συνεδρίαση του Τοπικού, να μην αντικρούει σε καμιά στιγμή τις παραπάνω αιτιάσεις.

Ο κ. Καλαφατέλης ενημέρωσε τους τοπικούς αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους Κ. Μαϊχόσογλου (Ανοιχτοί Ορίζοντες), Ν. Κλήμη και Λ. Φέρμελη (ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο), που επίσης παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, πως έχει έρθει σε επαφή με τον επιβλέποντα του έργου, καθώς και με τη Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Δημοσίων Έργων, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως η ουσιαστική διάρκεια των εργασιών θα είναι 4 μήνες, ενώ με τις αναμενόμενες καθυστερήσεις μπορεί να αγγίξουν το 10μηνο. Οι ίδιοι πιστεύουν πως η κυκλοφοριακή αναστάτωση θα ισορροπήσει σταδιακά, όσο οι διερχόμενοι θα εξοικειώνονται με τις ρυθμίσεις.

Επιπλέον έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απέκλεισε και τη λήψη μέτρων εκ μέρους του Δήμου, όπως για παράδειγμα αίτημα να ανοίξουν τα διόδια στον Ωρωπό για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, όπως πρότεινε και ο τοπικός σύμβουλος Μ. Πάγκαλος από την Ανεξάρτητη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, ή ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα.

Αύριο Τρίτη, τέλος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας για να εξεταστούν οι τρόποι καλύτερης αντιμετώπισης του προβλήματος, που από την πρώτη ημέρα έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Άγ. Στέφανο.