logo


Από αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και στη διάρκεια όλης της εβδομάδας μέχρι την Πέμπτη 24/10, καθημερινά θα σημειώνονται κινητοποιήσεις από τα Σωματεία των δημοτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο να περάσουν δημοτικές υπηρεσίες, όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός και πράσινο, στα χέρια ιδιωτών.  Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, υπενθυμίζεται, επιτρέπονται με το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, με τίτλο “Επενδύω στην Ελλάδα”, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δηλαδή το συνδικαλιστικό όργανο των δημοτικών υπαλλήλων, έχει εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων που ξεκινούν από αποχή υπερωριακής εργασίας και ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους σωματείων δημοτικών υπαλλήλων, μέχρι πανελλαδικές απεργίες και μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν στον τριπλασιασμό ή και τετραπλασιασμό των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών προς όφελος του ιδιώτη εργολάβου, οδηγούν στην απώλεια θέσεων εργασίας, οδηγούν ακόμη στον υποβιβασμό της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Όσον αφορά στο Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου, ο Πρόεδρός του Μ. Αφίφης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, δήλωσε πως αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του.