logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελετή Αγιασμού των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των Ναυτοπροσκόπων:

«Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου,

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Ο Ιδρυτής του Προσκοπισμού Baden Powell σε μια ερμηνεία του συνθήματος των Προσκόπων σε όλο τον κόσμο «Έσο Έτοιμος», εξηγεί ότι ένας Πρόσκοπος πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος/η για το πώς να ενεργεί σε οποιοδήποτε ατύχημα ή έκτακτη ανάγκη ώστε να μην βρεθεί ποτέ προ εκπλήξεως!

Ξεκινήσαμε επίσημα τη χρονιά 2019-2020 με τον Αγιασμό του Συστήματός μας, από τον πατέρα Ευθύμιο.

Το «Έσο Έτοιμος» έκανε πράξη  η Αγέλη των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής το καλοκαίρι του 2018, όπου κατάφεραν να εκκενώσουν τη κατασκήνωση με ασφάλεια και ταχύτητα και να διοργανώσουν εκ νέου την κατασκήνωση στο Σούνιο Αττικής, μόλις 2 μέρες μετά την καταστροφή και ενώ όλα τα υλικά της κατασκήνωσης είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων απένειμε :

α) το Μετάλλιο των Εξαίρετων Πράξεων στη Σημαία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου.

β) το Μετάλλιο των Εξαίρετων Πράξεων στο επιτελείο της κατασκήνωσης: Μανώλη Πετεινούδη, Ελευθερία Φαρασοπούλου, Θοδωρή Καραγιάννη, Σωτήρη Παναγόπουλο, Νεφέλη Μπαρσούμ και Αλέξανδρο Λυσιώτη.

γ) Το Προσκοπικό Αριστείο Ανδρείας Γ τάξεως στον κ. Νικόλαο Κορωναίο για τη συμβολή του στην άμεση μετακίνηση της 1ης Αγέλης Ν/Π Διονύσου από το Μάτι στο Διόνυσο, με λεωφορείο του τουριστικού γραφείου «Αφοί Γρύλλου» στη Κηφισιά.

 

Η απονομή έλαβε χώρα στην Εστία των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, με το πέρας του Αγιασμού, από τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΠ Κωνσταντίνο Πατινιωτάκη, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφίας Κατσίγιαννη,  των Αντιδημάρχων κ. Ιωάννη Φωτάκη Ιωάννη, κ. Νικόλαου Καρυστινού και κας Γιούλας Λακαφώση, των τοπικών Συμβούλων Διονύσου κΟικονομάκου, κ. Λούση, κ. Ιατρού, κ. Μπομπή, του Εφόρου Ναυτοπροσκόπων της Γενικής Εφορείας ΣΕΠ Βαγγέλη Φραγκόπουλου και των Βοηθών Γενικών Εφόρων ΣΕΠ Δημήτρη Μανίκη και Χρήστο Χατζηδιαμαντίδη.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης συνεχάρη το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων καθώς και όλους τους βραβευθέντες για τη σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Διονύσου υπολογίζει στη βοήθεια τόσο των Ναυτοπροσκόπων όσο και των άλλων συλλόγων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. 

Ο Αντιδήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Φωτάκης σημείωσε πως ο Δήμος Διονύσου είναι σταθερά δίπλα στο έργο μας αναγνωρίζοντας τη Περιβαλλοντική Ευαισθησία τους, τις Αρχές, τις Αξίες και τη θετική επιρροή του προσκοπισμού στη νεολαία, προσθέτοντας πως η καλή μας οργάνωση και ετοιμότητα αποδείχθηκε στο Μάτι αλλά αποδεικνύεται και σε κάθε άλλο γεγονός.

Το Μετάλλιο του Συστήματός μας αφιερώνεται στις οικογένειες όλων των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, στους γονείς των παιδιών που εμπιστεύθηκαν το Επιτελείο μας και σε όλους όσους βοήθησαν στην άμεση επαναλειτουργία της κατασκήνωσης.

Με αφορμή την επιστροφή της μνήμης μας στις πυρκαγιές Ματιού, επιθυμούμε να παροτρύνουμε τους Φίλους και Συμπολίτες μας στην ενεργό  συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, πυροφύλαξης και πρωτίστως εκπαίδευσης σχετικά με τις πυρκαγιές