logo


Έκπληξη περίμενε όσους επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου, μια που όλα τα παρτέρια έξω από το κτήριο, στη διάρκεια της νύχτας είχαν σκαφτεί από αγριογούρουνα.

Όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα, κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης, έστειλε επιστολή στο Δασαρχείο, που είναι ο αρμόδιος φορέας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που ήδη στην περιοχή είναι περίπου ανεξέλεγκτη.

Ο κ. Μπάσης αναφέρθηκε σε πρόσφατο ΦΕΚ, του περασμένου Αυγούστου, που ρυθμίζει τη δίωξη (κάρπωση) των αγριόχοιρων, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και των προβλημάτων στην αγροτική παραγωγή εξαιτίας του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων. Στο ίδιο ΦΕΚ προβλέπεται ακόμη η δωρεάν διάθεση μέχρι και του 20% του κρέατος σε κοινωνικά παντοπωλεία και ιδρύματα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η δίωξη μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριογούρουνων γίνεται από ειδικά κυνηγετικά συνεργεία, με συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας και Κυνηγετικών Συλλόγων.