logo


Σε αυτοψία στο ρέμα της Άνοιξης, επί της οδού Αγ. Αθανασίου, προχώρησε σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία ιδιώτη, ότι στην περιοχή είναι έντονη η οσμή λυμάτων, ενώ στο σημείο προσέτρεξαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, καθώς και ο Π. Τσούκας δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.

Για το συγκεκριμένο ρέμα, που καταλήγει στον Κηφισό, έχουν πολλές φορές στο παρελθόν υποβληθεί καταγγελίες, μια που οι οσμές παραπέμπουν σε βοθρολύματα, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις ότο το νερό του ρέματος χρησιμοποιείται για ιδιωτική άρδευση- η οποία επιτρέπεται μεν, αλλά μετά από σχετική άδεια της Περιφέρειας, όπως δήλωσαν στην Οδό Διονύσου οι υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Οι ίδιοι πήραν δείγμα από το νερό, ώστε να διενεργηθεί ο απαραίτητος χημικός έλεγχος και να διαπιστωθεί κατά πόσον το ρέμα λειτουργεί- και από ποιον- ως αποδέκτης λυμάτων ή ως ιδιωτικός αρδευτικός αγωγός.

Αξίζει εδώ να προστεθεί ότι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κοίτη και τα πρανή του ρέματος είναι γεμάτα σκουπίδια, ενώ ορατές είναι οι σωληνώσεις που παραπέμπουν σε άρδευση.