logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο σημαντικές επιτυχίες σχολείων του Δήμου Διονύσου, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η πρώτη αφορά στα Γυμνάσια Διονύσου και Δροσιάς. Ειδικότερα, ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησής του με το Δήμο του Rougemont-le-Château, στη Γαλλία, πραγματοποίησε ανταλλαγή μαθητών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2019. Για αυτή την ανταλλαγή συνεργάστηκαν το Collège Michel Colucci, το Γυμνάσιο Διονύσου και το Γυμνάσιο Δροσιάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των οποίων εκπόνησαν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Το πρόγραμμα με τίτλο «The Triplets» επιβραβεύτηκε με δύο ετικέτες ποιότητας από τη Γαλλική και την Ελληνική Αρχή.

Η δεύτερη επιτυχία αφορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, το οποίο συμμετείχε στο καινοτόμο πρόγραμμα «Safe Water Sports» κατά το σχολικό έτος 2018-19. Οι μαθητές της Β  Τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Κριαρά, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο ανέπτυξαν δεξιότητες και έμαθαν τους κανόνες για την ασφάλεια στην κολύμβηση και τα υδάτινα σπορ. Απόδειξη της επιτυχημένης υλοποίησης του προγράμματος ήταν η κατάκτηση του πρώτου βραβείου πανελλαδικά, το οποίο παρέλαβαν οι εκπρόσωποι του σχολείου από την υφυπουργό παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Καρυστινός, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, για τις διακρίσεις τους.