logo


Ακόμη δυο ειδικούς συμβούλους Δημάρχου θα προσλάβει ο Δήμος Διονύσου, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στη Διαύγεια την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό υποψήφιων ειδικών συμβούλων και συνεργατών σε πέντε. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου  για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε θέματα κατάρτισης και νομικού ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων, καθώς και ειδικού συμβούλου για θέματα αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας και παρεμβάσεων εμβληματικού χαρακτήρα στην πόλη.

Σύμφωνα με την ίδια πρόσκληση, ο πρώτος θα παρέχει υπηρεσίες, μέσα στον κύκλο των γνώσεών του στα αντικείμενα της κατάρτισης και νομικού ελέγχου δημοσίων συμβάσεων.

Ενώ ο δεύτερος, του οποίου το αντικείμενο συνδέεται στενά με την Αντιδημαρχία Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Υποδομών στην οποία προϊσταται ο Γ. Φωτάκης, θα παρέχει υπηρεσίες, στα παρακάτω αντικείμενα:

1)Δημοτική περιουσία και ειδικότερα:

 Στην κατάρτιση του σχετικού χαρτοφυλακίου

 Στην έρευνα των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών

 Στην οριοθέτηση και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων

2)Εμβληματικές παρεμβάσεις στην πόλη και συγκεκριμένα:

 Παρακολούθηση της εξέλιξης των εκπονούμενων μελετών καθώς της υλοποίησης των εκτεταμένων, εμβληματικού χαρακτήρα, παρεμβάσεων στην πόλη, (μεγάλα κτιριακά έργα, αναπλάσεις, δίκτυα πεζοδρομήσεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιρίων κ.λπ.)

3)Δράσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με έμφαση στην:

 Καταγραφή των θεμάτων αρμοδιότητας της Επιτροπής

 Τήρηση αρχείου αποφάσεων και παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Με την παραπάνω πρόσκληση γίνονται τέσσερις οι ειδικοί σύμβουλοι Δημάρχου, για τους οποίους έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου, μια που πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχη πρόσκληση είχε απευθυνθεί για την πλήρωση μιας θέσης στο Γραφείο Τύπου του Δήμου και άλλης μιας για θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Δήμος Διονύσου έχει δικαίωμα να προσλάβει ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους Δημάρχου ίσους στον αριθμό με τους Αντιδημάρχους, δηλαδή συνολικά έξι.