logo


Κεντρικό σημείο στις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν “η διαφάνεια στην πράξη”. Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχαν κατατεθεί προς διαβούλευση συγκεκριμένα βήματα και προτάσεις, ανάμεσά τους ο Κανονισμός Προμηθειών και Έργων για την αντιμετώπιση των απευθείας αναθέσεων, η Εποπτική Επιτροπή Διαφάνειας και οι όροι λειτουργίας της, η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου και η Διερευνητική Επιτροπή Διαφάνειας για θέματα δικαιοταξίας και νομιμότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, με απόφαση Δημάρχου που έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, προκηρύσσεται η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη Δημάρχου για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε θέματα Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, ο Ειδικός Συνεργάτης θα παρέχει υπηρεσίες, μέσα στον κύκλο των γνώσεών του, επί θεμάτων Διαφάνειας, Εσωτερικού Ελέγχου και Νομικής Υποστήριξης και ειδικότερα στα παρακάτω αντικείμενα:

 Σύνταξη Ειδικού Κανονισμού Προμηθειών και Έργων για τις απευθείας αναθέσεις και τους πρόχειρους διαγωνισμούς.

 Συγκρότηση διαπαραταξιακής Εποπτικής Επιτροπής Διαφάνειας για τη διενέργεια των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών.

 Αρωγή στη δημιουργία Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου ως ανεξάρτητης Διοικητικής Οντότητας υπαγόμενης απευθείας στον Δήμαρχο και ελεγχόμενης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

 Έρευνα σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και ελέγχου αποφάσεων του Δήμου και των Δημοτικών Νομικών Προσώπων.

 Νομικός έλεγχος συμβάσεων που συνάπτονται από τον Δήμο και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα.

 Εποπτεία της εφαρμογής του Κανονισμού GDPR στον Δήμο Διονύσου και τα Νομικά Πρόσωπα

Ο Ειδικός Συνεργάτης για την επιτέλεση του έργου του συνεργάζεται με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, τα υπηρεσιακά στελέχη και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Η επιλογή θα γίνει από το Δήμαρχο ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του για την καταλληλότητα του προσλαμβανόμενου (παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν.3584/07).