logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ολοκληρώθηκαν οι δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Οι δύο αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου,  σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.

Στις αιμοδοσίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου.

Ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο στήριξης ενεργειών και δράσεων που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προβάλλουν την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού, καλεί όλους τους δημότες και τους κατοίκους που μπορούν, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη και μπορούν να εξασφαλίσουν, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τους οικείους τους.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά: «Θέλω  να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας, μέλη συλλόγων ή φορέων και μεμονωμένους πολίτες, για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς κάθε συνάνθρωπο ή και συμπολίτη μας, που ίσως χρειαστεί αίμα στο μέλλον. Η συμμετοχή στην  αιμοδοσία είναι ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής, μια πράξη ανθρωπιάς που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».