logo


Το σκηνικό του περασμένου καλοκαιριού, αλλά από την ανάποδη, θύμιζε σήμερα η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μια που όλες οι μειοψηφίες- πλην της παράταξης «Η πόλη μας, Το σπίτι μας»- δεν προσήλθαν, διαμαρτυρόμενες για την αλλαγή στη συνηθισμένη ημέρα διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Εκ μέρους τους «ωσεί παρών» ήταν ο επικεφαλής των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο Ν. Κλήμης, μόνο για να καταθέσει στο Προεδρείο κοινή επιστολή τριών από τις παρατάξεις της μειοψηφίας- Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου και ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο- με την οποία δηλώνουν ότι δεν θα παρευρεθούν και ζητούν την επαναφορά του “τυπικώς ορθού”. Ξεχωριστή επιστολή, επιπλέον, έστειλε η δημοτική σύμβουλος των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο Λ. Φέρμελη, με την οποία δηλώνει την αδυναμία της να παρευρεθεί λόγω προγραμματισμένου επαγγελματικού ταξιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ενέργεια αυτή συνέπραξε, αν και δεν υπογράφει την επιστολή, και η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, που προσήλθε σύσσωμη, μπροστά στα άδεια έδρανα της μειοψηφίας μιλούσαν για “σκληρό ροκ”.

Μετά τη διαπίστωση της μη απαρτίας και την αναβολή της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Κατσίγιαννη ανακοίνωσε πως θα σταλεί εκ νέου πρόσκληση για την προσεχή Τρίτη, ίσως και για την επόμενη Παρασκευή, μια που όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, υπάρχουν πολλά θέματα σε εκκρεμότητα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή, όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών και η αποχέτευση στον Άγ. Στέφανο. Ο ίδιος, πάντως, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε εκ των προτέρων επικοινωνία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ώστε να συζητηθεί από κοινού η κατ’ εξαίρεση αλλαγή της ημέρας συνεδρίασης: “Ο κανόνας θα είναι συνεδρίαση την Τρίτη. Αλλά αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, τότε θα υπάρχουν και εξαιρέσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά.