logo


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), έρχεται να στηρίξει τους καθηγητές- μέλη της στο Δήμο Διονύσου, οι οποίοι στο πλαίσιο των συγκρούσεων, των καταγγελιών και των δικαστικών μαχών μεταξύ της απελθούσας και της νυν Δημοτικής Αρχής, βρίσκονται στο στόχαστρο και στο γραφείο του Εισαγγελέα, όντας ex officio μέλη της Σχολικής Επιτροπής.

Επί Διοίκησης Ζαμάνη, το Δεκέμβριο του 2018, Διευθύντρια Λυκείου στο Διόνυσο βρέθηκε υπόλογη για την οικονομική διαχείριση στη Σχολική Επιτροπή Δευυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συμμετείχε, με αποτέλεσμα τότε η ΕΛΜΕ να προτείνει σε όλους τους Εκπαιδευτικούς- μέλη τής Επιτροπής να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σήμερα η ΕΛΜΕ παρεμβαίνει και πάλι στηρίζοντας τους συναδέλφους για μια άλλη υπόθεση: Στις αρχές του 2019 ο επικεφαλής τότε της μείζονος μειοψηφίας, σημερινός Δήμαρχος Διονύσου, Γ. Καλαφατέλης αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ώστε να διενεργηθεί έλεγχος σε όσες αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής υπέκρυπταν, όπως υποστήριζε, κατάτμηση στο έργο συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων, μια που τα στοιχεία που ζητούσαν οι μειοψηφίες δεν δίδονταν από την απελθούσα Δημοτική Αρχή. Ο Εισαγγελέας ερευνώντας την υπόθεση κάλεσε για εξηγήσεις όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, ανάμεσά τους και τους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα την παρέμβαση και πάλι της ΕΛΜΕ που με έγγραφό της ζητεί την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς, καθώς και να μην αποδεχτεί κανείς καθηγητής τον ορισμό του ως μέλους της Σχολικής Επιτροπής.

Στο έγγραφο αυτό απαντά προσωπικά ο κ. Καλαφατέλης, με ανοιχτή επιστολή και προς την ΕΛΜΕ και προα καθένα από τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, διευκρινίζοντας πως στην αναφορά είχε προχωρήσει τότε στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ενώ υπογραμμίζει την πεποίθησή του πως “οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν με καλή προαίρεση στις συνθέσεις των σχολικών επιτροπών, με γνώμονα αποκλειστικά την στήριξη των αιτημάτων των συναδέλφων – διευθυντών σχολικών μονάδων και την εύρυθμη λειτουργία των τελευταίων προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας”.

Αναλυτικά το έγγραφο της ΕΛΜΕ:

Και η απάντηση του Δημάρχου: