logo


Με ακτιβιστική ενέργεια επέλεξαν να υπογραμμίσουν τη συνεχιζόμενη ανεπαρκή αντιμετώπιση των αδέσποτων εκ μέρους του Δήμου Διονύσου οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγ. Στεφάνου και σήμερα το πρωί, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ε. Κουτρουμάνου έφερε και άφησε μέσα στο Δημαρχείο δυο κουταβάκια, που ανευρέθηκαν στη Σταμάτα.

“Την Παρασκευή θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Προτείναμε τη διοργάνωση μιας ημέρας υιοθεσίας, από το Δήμο μάς είπαν πως θα κάνουν ολόκληρη Ημερίδα, τελικά δεν θα γίνει τίποτα. Προτείναμε την περίφραξη ενός χώρου κοντά στο Δημοτικό Κατάστημα της Σταμάτας, ούτε κι αυτό έγινε αποδεκτό. Οι Εθελοντές δεν μπορούμε πια να τα βγάλουμε πέρα, ο καθένας μας φιλοξενεί 15 και 20 αδέσπτα στο σπίτι του, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε δώρο τα δυο κουταβάκια στο Δήμαρχο, που κατά το νόμο είναι υπεύθυνος”, δήλωσε στην Οδό Διονύσου η κ. Κουτρουμάνου, αφήνοντας τα κουτάβια μπροστά στο γραφείο του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη. Ο τελευταίος φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ακτιβιστική αυτή ενέργεια, που- σημειώνεται- έχει επαναληφθεί τρεις ακόμη φορές επί Διοίκησης Ζαμάνη, και σε έντονο ύφος προέτρεψε, χωρίς αποτέλεσμα, την κ. Κουτρουμάνου να αποταθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Τσουδερό.

Λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως ο ακτιβισμός μπορεί να γεννά αποτελέσματα: Ήδη δόθηκε εντολή να καθαριστεί και να περιφραχθεί ο χώρος που φιλοξενούσε το παλιό Αμαξοστάσιο στην Άνοιξη, κοντά στο κολυμβητήριο, ώστε να φιλοξενούνται πλέον εκεί τα αδέσποτα κουτάβια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων, που πρόσφατα επιχορηγήθηκαν από το Δήμο με το αστρονομικό ποσόν των… 900 ευρώ ετησίως επωμίστηκαν τα έξοδα για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς, την τροφή κ.λπ. των αδέσποτων όλο το πρόσφατο διάστημα των δυο μηνών, στη διάρκεια των οποίων είχε λήξει η σύμβαση του Δήμου με κτηνίατρο: “Έτσι ο Δήμος γλύτωσε τις μηνύσεις”, έλεγαν σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες στο Δημαρχείο.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τα δυο αδεσποτάκια, μάλλον λυκάκια και μικρότερα των τριών μηνών, περισυνελέγησαν από τους υπαλλήλους του Δήμου και μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ειδικό χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα της Άνοιξης.

Άμεση, πάντως, ήταν η αντίδραση του Δήμου στα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων που σημειώθηκαν στην πόλη. Σε μόλις χτεσινό σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου,  «Ο Δήμος Διονύσου και ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή απαράδεκτα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, καταδικάζουν κάθε ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων αλλά, κάποιες φορές, και των ανθρώπων».