logo


Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, ο Ν. Κοκκαλάς, νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΕΣΤΙΑ, στο οποίο υπάγονται τα ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα, δεσμευόμενος για περαιτέρω αναβάθμιση των δράσεών τους:

Η 1η Οκτωβρίου 2018 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Είναι ημέρα τιμής για τους ανθρώπους εκείνους, που έχουν προσφέρει, όχι μόνο στον τόπο τους, αλλά στον καθένα από εμάς προσωπικά.

Είναι οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες μας, όλοι οι ηλικιωμένοι συγγενείς και φίλοι, που στέκονται δίπλα μας και παρακολουθούν με αγωνία και σύνεση τις δικές μας προσπάθειες.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων δεν θα πρέπει να τη θεωρούμε μόνο σαν ημέρα γιορτής, αλλά σαν μία ημέρα που σηματοδοτεί και αναδεικνύει περισσότερο το δικό μας χρέος προς αυτούς τους ανθρώπους.

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, γ’ αυτό και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να αισθάνονται, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πως η κοινωνία δεν τους παραμελεί.

Όλοι οι φορείς με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης οφείλουμε να υποστηρίζουμε την Τρίτη Ηλικία και να κάνουμε όσο εξαρτάται από μας, καλύτερη την διαβίωσή τους.

Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΕΣΤΙΑΣ, θα προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους, για την ψυχαγωγία τους, τις όμορφες στιγμές τους και για την ενημέρωσή τους από ειδικούς στα θέματα που τους αφορούν, στηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με πολύ περισσότερες δράσεις, από αυτές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε, καταθέτοντας ταυτόχρονα αθόρυβα και διακριτικά τον σεβασμό μας, για όλα όσα μας πρόσφεραν και για όλα όσα μας χάρισαν.