logo


Τους λόγους που τον οδήγησαν να παρέμβει στη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όπως άλλωστε δικαιολογείται από την περιγραφή των καθηκόντων του, αναλύει στην παρακάτω επιστολή προς την Οδό Διονύσου ο Γενικός Γρμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης. Ο ίδιος επισημαίνει πως αυτοί οι λόγοι συνιστούσαν “παραβάσεις δεοντολογίας, αλλά και νομιμότητας” εκ μέρους της Προέδρου, ενώ αρνείται πως η Διοίκηση τον άφησε ακάλυπτο στη λεκτική επίθεση Ζαμάνη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μιχιώτης τονίζει, τέλος, πως η «αγοραία» φρασεολογία του τέως Δημάρχου «αποκαλύπτει τις αντιλήψεις του περί συνεργατών και θίγει, πρωτίστως, τους δικούς του συμβούλους»:

Αγαπητή κα Χαζάπη

Σε απάντηση δημοσιεύματός σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Ζαμάνης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (24/9/19) για το πρόσωπό μου, σας ενημερώνω τα εξής:

Πληροφορήθηκα από τη διοικητική υπάλληλο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ότι η απερχόμενη πρόεδρος κα Κανακάρη προχώρησε σε πρόσληψη δύο σχολικών τροχονόμων σε συγκεκριμένο σχολείο. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 3 υποψήφιους, εκ των οποίων προσελήφθησαν μία κυρία που έκανε αίτηση στις 2/9/2019 και μια άλλη, που έκανε στις 12/9/2019, ενώ απερρίφθη ο υποψήφιος που είχε κάνει αίτηση στις 3/9/2019 και που ήταν σχολικός τροχονόμος την περασμένη χρονιά. Όπως μάλιστα με πληροφόρησε η υπάλληλος, οι επιλογές έγιναν χωρίς να υπάρχει καμιά γραπτή πρόταση του διευθυντή ή και του συλλόγου γονέων του σχολείου! Οι πράξεις της προέδρου συνιστούν παράβαση δεοντολογίας, αλλά και νομιμότητας.

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί και άλλη σοβαρή παράβαση εκ μέρους της κας Κανακάρη, που διέρρευσε στο διαδίκτυο πρωτοκολλημένο έγγραφο (ένα δικό μου υπηρεσιακό σημείωμα). Το έγγραφο αυτό, που έφερε ευδιάκριτα την υπογραφή μου και ολογράφως το όνομά μου, δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της παράταξης των Ανοικτών Οριζόντων, της οποίας η κα Κανακάρη είναι μέλος και ο κ. Ζαμάνης επικεφαλής και κατόπιν και αλλού.

Με βάση τα δύο αυτά περιστατικά, υποχρεώθηκα να παρέμβω, σύμφωνα με τα καθήκοντα που προβλέπει για τον Γενικό Γραμματέα ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του Δήμου Διονύσου. Είναι ο ίδιος ΟΕΥ που υπήρχε και επί της 5ετούς δημαρχίας του κ. Ζαμάνη, στη διάρκεια της οποίας οι παρεμβάσεις του τότε Γενικού Γραμματέα ήταν συνηθισμένο φαινόμενο

Αναφορικά τώρα με την απουσία επιτόπιας αντίδρασης στα λεγόμενα του κ. Ζαμάνη, σημειώνω ότι οι αγοραίες εκφράσεις, τύπου «μαζέψτε τον», στις οποίες όλο και πιο συχνά καταφεύγει, δεν μας αφορούν. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν ο κ. Ζαμάνης αντιλαμβάνεται ότι η φρασεολογία του αποκαλύπτει τις αντιλήψεις του περί συνεργατών και ότι θίγει, πρωτίστως, τους δικούς του συμβούλους.

Δεν πρόκειται να επανέλθω στο θέμα γιατί υπάρχει πολλή δουλειά που μας περιμένει. Ο στόχος μου είναι μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας μου να γίνουν κάποια σημαντικά πράγματα, που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

29/9/2019

Στέφανος Μιχιώτης

Γ. Γραμματέας Δ. Διονύσου