logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Πόρο και τα Τρίκαλα βρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, συμμετέχοντας αντίστοιχα στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης (21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019) και στο 1ο Συνέδριο «Restart mAI City» (26 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2019) για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης.

Το  11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο νησί του Πόρου, αποτελεί την ετήσια Αυτοδιοικητική συνάντηση των αιρετών, πρώην και νυν Δημάρχων της Αττικής, ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα σοβαρό βήμα διαλόγου και προτάσεων, για την αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το  1ο Συνέδριο «Restart mAI City», για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης, με τη συμμετοχή πάνω από 400 αιρετών απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων και είχε ως βασικό στόχο να φέρει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές καθώς και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να είναι εφικτή η ανάπτυξη πόλεων πιο φιλικών, λειτουργικών, σύγχρονων και ασφαλών.

Η θεματολογία του Συνεδρίου συνδέθηκε τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Τις 2 πρώτες ημέρες του Συνεδρίου οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ την τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να ενημερωθούν αλλά και να συζητήσουν για το σύνολο των εφαρμογών και λύσεων που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων (εφαρμογές Smart Trikala, ΜΕΑ, GiSeMi, Activage, κ.λπ.).

Στο συνέδριο στα Τρίκαλα, εκτός από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη συμμετείχε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και δημοτικών έργων Στέφανος Κριεμάδης. Επίσης εκπροσωπήθηκε και η μειοψηφία, μέσω του δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου  Διονύση Ζαμάνη.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή τη συμμετοχή του στα συνέδρια στον Πόρο και τα Τρίκαλα, δήλωσε σχετικά:

«Στην εποχή της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο Δήμος Διονύσου δεν μπορεί να μένει απλός παρατηρητής. Στον Πόρο αλλά κυρίως στα Τρίκαλα, είχα την ευκαιρία όχι μόνο να συναντήσω καλούς φίλους από την αυτοδιοίκηση και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά κυρίως να ενημερωθώ από κοντά για τις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες σχετικά με τη σύγχρονη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάποιες από τις οποίες σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε και στο δικό μας Δήμο. Είχα επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσω με το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων της χώρας καθώς και με τον άξιο Δήμαρχο Τρικάλων και καλό συνάδελφο Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος πραγματικά έχει μεταμορφώσει τα Τρίκαλα σε μία έξυπνη πόλη, αποτελώντας έτσι ένα θετικό πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι ένας σύγχρονος Δήμος στις μέρες μας.

Ως Δήμαρχος Διονύσου θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι η νέα δημοτική αρχή, μετά από ένα μόλις μήνα θητείας, έχει καταλήξει στο πού θέλει να οδηγήσει το Δήμο. Ήδη επανασχεδιάζουμε και επανεκκινούμε το Δήμο Διονύσου, με καλές πρακτικές και εξωστρέφεια, προκειμένου να επωφεληθούμε όλοι: οι υπηρεσίες του Δήμου και στη συνέχεια οι δημότες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αλλά έχουμε τη θέληση και την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Σε αυτή την επανεκκίνηση, αρωγοί μας θα είναι  τα άξια στελέχη και οι υπάλληλοι του Δήμου Διονύσου και βέβαια όλοι οι συνδημότες μας, οι οποίοι μας κρίνουν άλλωστε καθημερινά».