logo


Μετά από διαπαραταξιακές και ενδοπαραταξιακές διαπραγματεύσεις, μέχρι και την τελευταία στιγμή, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχιση της συνεδρίασής του, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, όρισε τελικά το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, στο οποίο μετέχουν 9 μέλη προτεινόμενα από την πλευρά της παράταξης της Διοίκησης (7 που προέρχονται από τη Δύναμη Ευθύνης και δυο από παρατάξεις της μειοψηφίας), τρία από τη μείζονα μειοψηφία, και από ένα από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τρίτης 24/9 η συζήτηση για τον ορισμό του εν λόγω Διοικητικού Συμβουλίου είχε οδηγήσει στη σύγκρουση δυο προτάσεων και στη διακοπή της συνεδρίασης λόγω προχωρημένης ώρας και διαφαινόμενου αδιέξοδου.

Ευχαριστώντας τους συναδέλφους του επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας “για τη συνομιλία έστω και την ύστατη ώρα” ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, και εν συνεχεία οι επικεφαλής, ανακοίνωσαν τα προτεινόμενα ονόματα, για τον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι: (σε παρένθεση οι αναπληρωματικοί τους)

Μ. Τσιλιγκίρης (Β. Φώτος), Σπ. Αρνής (Μ. Κόκκαλης), Γ. Κριεμάδη (Γ. Λακαφώση), Ν. Κοκκαλάς, Γ. Νεστοριάδη (Α. Κανέτης), Χ. Παντελούκας (Γ. Χρήστου- Ντελή), Χ. Χατζηκωνσταντίνου (Π. Οικονομάκου) από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, Μ. Στυλιανού (Στ. Δημητριάδης), Ε. Μαρκέτου (Β. Δαρδαμάνης) και Σπ. Καρακώστα (Θ. Στάικος, ο τέως Πρόεδρος) από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, Σ. Αγγελάκη (Σπ. Γιαννουλάτος) από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, Π. Λουκάτος (Χ. Τσεβάς) από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”,  Π. Παπαναστασάτος (Ε. Μαρκοσιάν) από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Ε. Πανουργιά (Δ. Καϊμάς) από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο.

Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ ορίστηκε από το Διοίκηση (όπως ο νόμος προβλέπει) ο Ν. Κοκκαλάς, εκδότης της εφημερίδας Βόρεια Προάστια και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού VPradio, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μ. Τσιλιγκίρης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου, το οποίο διαχειρίζεται τους Βρεφονηπιακούς και τους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και τα ΚΑΠΗ, ανέρχεται στο ποσόν των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως διευκρινίστηκε κατά τη σχετική συζήτηση, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.