logo


Ακόμη μια εισήγηση- πλην αυτής για τις επιχορηγήσεις των σωματείων- του τέως Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Π. Τσούκα επανέφερε στο προσκήνιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο νυν Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός.

Πρόκειται για την ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου, με έδρα το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Διονύσου, εκεί όπου στεγάζεται σήμερα η μοναδική Βιβλιοθήκη του Δήμου, “για την ενοποίηση  των επιμέρους Βιβλιοθηκών σε μια Κεντρική Βιβλιοθήκη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση, που απαριθμεί και τα βασικά τμήματα που θα λειτουργούν:

Αναγνωστήριο

– Δανεισμού – πληροφοριακού υλικού

– Παιδικό – εφηβικό

– Ενηλίκων

– Ξενόγλωσσο

Οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει θα αφορούν κυρίως σε:

– Ανάγνωση παιδικών βιβλίων με δραστηριότητα για παιδιά 4-7 χρονών

– Μαθήματα μαθηματικών για παιδιά ε’ και στ’ Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου

– Εικαστικά, καλλιτεχνικά εργαστήρια και προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά δημοτικού/ γυμνασίου

– Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας για παιδιά γ’ Γυμνασίου και α’ και β’ Λυκείου

– Επισκέψεις σχολικών τάξεων

Προγράμματα ενηλίκων που περιλαμβάνουν: λογοτεχνικές βραδιές/ λέσχη ανάγνωσης, δημιουργική γραφή, σεμινάρια ιστορίας της τέχνης, θεατρική ομάδα, παρουσιάσεις βιβλίων και ενδιαφέρουσες ομιλίες λογοτεχνικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου, τον οποίο ο προκάτοχός του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, ψηφίστηκε ομόφωνα σε χρόνο ρεκόρ από το Δημοτικό Συμβούλιο, εντούτοις από κανέναν δεν τέθηκε το παραμικρό ερώτημα για την τύχη των άλλων δυο Βιβλιοθηκών που είχαν στηθεί προ Καλλικράτη στο Κρυονέρι και στη Δροσιά, παρόλο που οι τίτλοι που υπάρχουν εκεί φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό υπολογισμό των βιβλίων- περίπου 10.000. Ειδικά η Βιβλιοθήκη της Δροσιάς, που φιλοξενείται εδώ και 5 χρόνια στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, κουβαλημένη από τις τουαλέτες των ΑΜΕΑ και ταξινομημένη με δουλειά δεκάδων ωρών από εθελοντές, παραμένει σήμερα σκεπασμένη με πανιά και… μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

 Η φωτογραφία είναι από το Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, εκεί όπου τις Δευτέρες πραγματοποιούνται οι κινηματογραφικές προβολές. Πίσω από τους θεατές φαίνονται κρεμασμένα ωραία πινακάκια. Πίσω από τα πινακάκια, όμως, αντί να αποτελούν παράθυρο στον κόσμο, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί της Βιβλιοθήκης της Δροσιάς.