logo


Στο τριήμερο συνέδριο στα Τρίκαλα, με θέμα τις πόλεις του μέλλοντος με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Δ. Παπαστεργίου. Τον κ. Καλαφατέλη θα συνοδεύσει στην πόλη, που έχει γίνει λαμπρό αυτοδιοικητικό παράδειγμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, ενώ το συνέδριο θα παρακολουθήσει και ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης.

Τα έξοδα μετάβασης και παραμονής του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, από 350 ευρώ, θα καλυφθούν από τις σχετικές πιστώσεις του Δήμου, ενώ ο κ. Ζαμάνης θα αναλάβει ο ίδιος τη σχετική δαπάνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για το τριήμερο 26-27-28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το 1ο Plug&Play συνέδριο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και έξυπνης πόλης «Restart Mai City» που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala στο Μύλο Ματσοπούλου. Εκεί 52 ομιλητές, μπροστά σε 500 συνέδρους θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Σε ποιες πόλεις θα ζούμε από το 2020; Πώς θα διαβιούν οι κάτοικοι; Με ένα κουμπί στο smart phone θα βρίσκουμε θέση στάθμευσης; Ποια η σχέση τουρισμού και εσόδων από τη διατροφή για κάθε πόλη; Υπάρχουν παραδείγματα για τις πόλεις της επόμενης δεκαετίας στη χώρα μας;

Οι ομιλίες θέτουν ως στόχο τη δημιουργία επαφής και δικτύωσης ανάμεσα στις δημοτικές αρχές της χώρας, ώστε οι εφαρμοζόμενες και οι προς υλοποίηση πολιτικές, να συνδυαστούν με λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι εταιρειών τεχνολογίας και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι:

-Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων.

-Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων.

-Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

-Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων.

-Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

-Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις.

-Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

-Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

Η συνεχής ενημέρωση με ζωντανή κάλυψη θα γίνεται από την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://restartmaicity.com, την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων https://trikalacity.gr/και από το κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο youtube.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της ΚΕΔΕ.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Μετά από νεότερες πληροφορίες, αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Ζαμάνη στο facebook, ο Δήμος Διονύσου κάλυψε και τα δικά του έξοδα μετάβασης και παραμονής στα Τρίκαλα. Το συνολικό ποσόν και για τους τρεις αιρετούς ανέρχεται σε 1000 ευρώ.