logo


Ιεραρχημένες αποφασίσθηκαν να προωθηθούν στον κεντρικό Δήμο Διονύσου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου. Στη σημερινή (23/9) συνεδρίαση, την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων συνεδριάσεων στα υπόλοιπα έξι Τοπικά Συμβούλια της πόλης μέσα στην εβδομάδα, παρέστη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, για να παράσχει σχετικές διευκρινίσεις. Αυτές οι δευκρινίσεις έφεραν τελικά την καλύτερη ομαδοποίηση και εν συνεχεία την ιεράρχηση των έργων και μελετών, που το Τοπικό Συμβούλιο ελπίζει να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χ. Ποτίδης ήταν, εξάλλου, σαφής στην εισήγησή του: “Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το 2015 έως και το 2018 κληθήκαμε να υποβάλουμε και πάλι προτάσεις για έργα στον τομέα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητας Δροσιάς αλλά δεν έγινε σχεδόν τίποτα από αυτά”.

Σημαντική, πάντως, ήταν η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου πως η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε μια συνολική ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς, που θα περιλαμβάνει οδική μελέτη, πεζοδρομήσεις, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ιδιαιτέρως εκεί όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα σύνδεσης της αποχέτευσης, κατασκευές πεζοδρομίων, αναπλάσεις πλατειών κ.λπ.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς, που ως ειδικός σύμβουλος Δημάρχου πλέον για θέματα αποκέντρωσης, κατατόπισε τους τοπικούς συμβούλους για το νέο περιβάλλον στο οποίο καλούνται να (συν)εργασθούν, όπως το διαμόρφωσε ο Κλεισθένης και εν συνεχεία η σωρεία υπουργικών ερμηνευτικών εγκυκλίων, αλλά και όπως το οραματίζεται η νέα Δημοτική Αρχή με την απόδοση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στις Δημοτικές Κοινότητες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πιο αναλυτικά:

Την εισήγηση του κ. Ποτίδη είχαν ήδη επεξεργασθεί οι τοπικοί σύμβουλοι, που είχαν καταλήξει σε 29 προτάσεις για έργα και μελέτες χωρισμένα σε επτά ενότητες: Διαμορφώσεις- Συντηρήσεις Κοινόχρηστων Χώρων- Παιδικών Χαρών και Πλατειών, Οδοποιία, Ύδρευση, Καθαρισμός- Ανάπλαση ρεμάτων, Διάφορα έργα, Έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και Έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Η παρέμβαση του κ. Κριεμάδη και η ανακοίνωση του στόχου της Διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει σε συνολική ανάπλαση της Δροσιάς οδήγησε στην “ανακατανομή” των έργων και των μελετών της εισήγησης, με προτεραιοποίησή τους, όπως παρακάτω:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ- ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ

Νέα μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως

Εφαρμογή της μελέτης και του Σχεδίου Πόλεως πεζοδρόμησης της οδού Στρ. Πετρίτη από Μαραθώνος μέχρι Πευκών

Εκπόνηση νέας μελέτης οδικής κυκλοφορίας

Εγκατάσταση νέας Παιδικής Χαράς στην Πλατεία Σεμέλης

Αποκατάσταση της Παιδικής Χαράς στην Κύπρου 16

Συντήρηση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων

ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Ασφαλτόστρωση των οδών που ολοκληρώθηκαν οι συνδέσεις των παροδίων με τον δευτερεύοντα αγωγό ακαθάρτων, με ενδεικτικές οδούς τη Γρ. Λαμπράκη και την Τραπεζούντος

Διάνοιξη της οδού Τραπεζούντος από Ροδοπόλεως έως και Αργοναυτών Κομνηνών- ασφαλτόστρωση

Δημιουργία ποδηλατόδρομου στη Λ. Αθηνών, από τη διασταύρωσή της με την οδό Μεσσήνης έως τη διασταύρωση με την οδό Ναϊάδων.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Σύνδεση Δεξαμενής Ρέας (Αρτέμιδος) απευθείας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Τοποθέτηση φωτιστικών- καμερών και περίφραξη των υδραγωγείων στη Γοργοποτάμου, στην Κέδρων (Παρχάρ), στην Αρτέμιδος

Συνέχιση του έργου συνδέσεων των παροδίων με τον δευτερεύοντα αγωγό ακαθάρτων

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ

Κατασκευή πεζοδρομίων διαφόρων οδών της Κοινότητας  όπως Μαραθωνομάχων, Τραπεζούντος, Αθ. Διάκου κ.λπ.

Κατασκευή εσοχών στα πεζοδρόμια για τοποθέτηση κάδων (σ.σ. και τα δυο αυτά έργα υπάγονται στο στόχο της συνολικής ανάπλασης της Κοινότητας)

Επισκευή ή και τοποθέτηση νέων στάσεων λεωφορείων ΟΑΣΑ (σ.σ. η απελθούσα Διοίκηση έχει ήδη καταθέσει σχετική πρόταση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ)

Μελέτη για το έργο φωτισμού της οδού Κέδρων από την πλευρά του δάσους, από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα μέχρι τη Λ. Διονύσου

Ηλεκτροφωτισμός Νεκροταφείου και αντιστήριξη των οστεοφυλακίων

Πλατεία Κορολή: Μνημείο- συντήρηση- αντικατάσταση φθαρμένων μαρμάρων

Πλατεία Κορολή: Συντήρηση περγκολών- αποκατάσταση

Καθαρισμός και πολιτιστική αξιοποίηση του νταμαριού επί της οδού Αθηνών

Σύνταξη μελέτης για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης πλαγιάς στην οδό Δρυάδων λόγω κατολισθήσεων

Συντήρηση του Δημοτικού κτηρίου

ΕΡΓΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΠΑ

Κατασκευή και συνδέσεις δευτερεύοντος αγωγού ακαθάρτων

ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μελέτη κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης στο ρέμα Ιάσονος- Θερμοπυλών και Δημοκρατίας

Κατασκευή πεζογέφυρας στο τέρμα της οδού Αθηνάς και οδού Μακρυγιάννη

Διάνοιξη των γεφυρών των ρεμάτων Θερμοπυλών- Δημοκρατίας, Μαραθωνομάχων, Ήρας και Αθηνάς- Θέτιδος

Καθαρισμός από ξερά και χόρτα του ρέματος και κυρίως το τμήμα από Αθηνάς μέχρι και Θέτιδος

Απαλλοτριώσεις και διάνοιξη της Λ. Διονύσου όπως προβλέπεται στο σχέδιο και επέκταση αυτού μέχρι και την Κοινότητα Διονύσου

Υλοποίηση- διαμόρφωση της Λ. Μαραθώνος από Αρσάκειο και μέχρι το Ζάννειο (Λ. Θησέως)

Έργο απορροής ομβρίων υδάτων στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς.