logo


Δημαιρεσίες χωρίς πρόβλημα δεν γίνονται στο Δήμο Διονύσου! Εν μέρει ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, που είχε πραγματοποιηθεί στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος τυπικός- και συναντήθηκε στις αποφάσεις πολλών Δήμων που επίσης ακυρώθηκαν εν μέρει: Στο σώμα της απόφασης, που εστάλη για έγκριση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκ παραδρομής δεν αναγράφηκε η σειρά προτεραιότητας για τα μέλη που ισοψήφισαν, παρόλο που η σχετική κλήρωση είχε κανονικά πραγματοποιηθεί.

Ήδη, και μετά από συνεννόηση των Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έχει αποσταλεί ορθή επανάληψη της απόφασης, της οποίας η έγκριση αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Η εξέλιξη αυτή πάντως έχει προκαλέσει καθυστέρηση στις τακτικές συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και της Οικονομικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη συσσώρευση θεμάτων προς συζήτηση και στα δυο συλλογικά όργανα του Δήμου. Με δεδομένη την έγκριση της Αποκεντρωμένης, οι πρώτες τακτικές συνεδριάσεις αναμένεται να προσδιοριστούν για την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου- το πρωί για την Οικονομική Επιτροπή και το ίδιο βράδυ για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως οι Δημαιρεσίες του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου έχουν συναντήσει πολλές φορές προβλήματα στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, ιδιαιτέρως ως προς την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάλογα με την ερμηνεία που κάθε φορά δινόταν στις σχετικές διατάξεις, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν πολλές φορές κληθεί να δώσουν τη λύση με ερμηνευτικές εγκυκλίους.