logo


Με εκπροσώπους από 10 Εξωραϊστικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης συναντήθηκαν χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στη Δροσιά οι υποψήφιες τοπικές σύμβουλοι με τη Δύναμη Ευθύνης Α. Σφαιροπούλου και Β. Τραχίλη εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής. Η συνάντηση στόχο είχε αφενός την αλληλογνωριμία και αφετέρου τα προβλήματα που οι Σύλλογοι ως φορείς αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους, και ήρθε σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Στεφάνου, οι Δρυάδες από το Κρυονέρι, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Διονύσου, η Ένωση Ποντίων Δροσιάς, ο Σύλλογος “Πρόοδος” από την Άνοιξη, ο Φυσιολατρικός Δροσιάς, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου, το Σωματείο Οικισμού Πλατύ Χωράφι Διονύσου, το Σωματείο Ρέας στη Δροσιά, ο Εξωραϊστικός “Ελληνική Εταιρεία Υδάτων”, συμφώνησαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα για την ομαλή λειτουργία τους είναι η έλλειψη χρημάτων, μια που φέτος δεν τους έχει δοθεί η συνήθης ετήσια επιχορήγηση εκ μέρους του Δήμου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το θέμα των επιχορηγήσεων στους συλλογικούς φορείς της πόλης είχε εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου δυο φορές, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο 2019, οι σχετικές συνεδριάσεις όμως ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας. Το συγκεκριμένο ζήτημα, οι συντονίστριες της συνάντησης δεσμεύθηκαν να μεταφερθεί ως εξαιρετικά επείγον στην αρμόδια Αντιδημαρχία, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ένα ακόμη πρόβλημα που εντοπίστηκε, ήταν αυτό της αλληλοεπικάλυψης εκδηλώσεων εκ μέρους των Συλλόγων, αλλά και της λειτουργίας ομάδων με συναφές αντικείμενο, π.χ. θεατρικών, από τους φορείς, που την ίδια εποχή συνωστίζονται στις λιγοστές αίθουσες του Δήμου που μπορούν να υποδεχθούν παραστάσεις.

Ο συντονισμός, η συνεργασία και ο σωστός προγραμματισμός θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στα παραπάνω προβλήματα, όπως φάνηκε από τη συζήτηση, ενώ όλοι συμφώνησαν  στην πρόταση για τη δημιουργία ενός link μέσα στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου θα εμφανίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις όλων των Συλλόγων, με στόχο την αλληλοενημέρωσή τους αλλά και την ορθότερη ενημέρωση των δημοτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Καρυστινός, που αναφέρθηκε στα σχέδια της νέας Δημοτικής αρχής αναφορικά με την ανάδειξη των εμβληματικών τοπόσημων στις άκρες της πόλης: Στον αρχαιολογικό χώρο της Ραπεντώσας Διονύσου και βέβαια στο Τατόι, στο οποίο “ο Δήμος Διονύσου πρέπει να έχει σαφή, δυναμική και συνεχή παρουσία”. Ο κ. Καρυστινός δήλωσε την ευνόητη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους συλλογικούς φορείς, αλλά και τη βούλησή της για την ενθάρρυνση πρωτογενούς πολιτιστικής παραγωγής, κάτι που θα φανεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο και σύντομα θα ανακοινωθούν.