logo


Πρόεδροι και μέλη των πέντε, από τους 7 συνολικά Εξωραϊστικούς Συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες γειτονιές της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης, ανταποκρίθηκαν προχθές Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο κάλεσμα των τοπικών συμβούλων από την πλευρά της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο Γ. Κομνηνάκη και Α. Παπαδοπούλου, να προσέλθουν στο Πνευματικό Κέντρο, να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν κατ’ αρχάς τα προβλήματα των περιοχών τους.

Ήταν εκεί ο Θ. Βολάκης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ροδοδάφνης”, οι Γ. Λογοθέτης και Γ. Ασημομύτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Θεοδώρων, η Λ. Ναθαναήλ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Νέα Εκάλη Αγ. Αγγέλων”, η Κ. Μοσχονά, συνοδευόμενη από τον Σίμο Ζαγκοτσιάν, τον Ν. Λαγοπάτη και τον Γ. Πιπικιό από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Οικιστών “Η Άνοιξη”, και από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο “Η Αναγέννηση Φασίδερι” ο Β. Ταρσάνης. Στη συνάντηση δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν από τους Συλλόγους “Ζώριαννη” και “Η Πρόοδος”.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν επιπλέον οι υποψήφιες τοπικές σύμβουλοι Β. Βλαχάκη και η Β. Παπαγεωργίου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μ. Τσιλιγκίρης. Τους παριστάμενους καλησπέρισε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Καρυστινός (σ.σ. η Αντιδημαρχία στεγάζεται σήμερα ακριβώς δίπλα, στο Δημοτικό Κατάστημα Άνοιξης) και τους διαβεβαίωσε  πως η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Κοινή διαπίστωση των εκπροσώπων των Συλλόγων ήταν πως στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης, ενώ έχουν οξυνθεί υπερβολικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, με μεγαλύτερο αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων πάσης φύσεως, του οδικού δικτύου, αλλά και της πυροπροστασίας. Σε μια μάλιστα περίπτωση, αυτή του Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων, όλα παραμερίζονται μπροστά στο μείζον πρόβλημα της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το χαρακτηρισμό της ως δασικής, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη επί δεκατίες εκκρεμότητα σχετικά με την τύχη της περιουσίας εκατοντάδων κατοίκων.

Θα ακολουθήσει η αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων από κάθε Σύλλογο ξεχωριστά, ενώ την  προσεχή Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στη Δροσιά θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση γνωριμίας όλων των Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης με τη Δημοτική Αρχή, όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους. Αυτή η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης στα μέσα Ιουλίου, οπότε όμως λόγω εποχής πολλοί εκπρόσωποι απουσίαζαν.