logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόνυσος 10/09/2019

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων εύχεται στους γονείς, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γεμάτη ωραίες εμπειρίες για όλους.

ΟΛΑ τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ποιοτική μόρφωση και παιδεία και να είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε φεύγοντας από το σχολείο να αισθανθούν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους ως σκεπτόμενοι άνθρωποι με μοναδικές δεξιότητες. 

Σαν γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε το σχολείο και τη μόρφωση. Να μαθαίνουν να αγαπάνε τη γλώσσα τους, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.

Γι’ αυτό διεκδικούμε σχολεία εξοπλισμένα με εργαστήρια, βιβλιοθήκες και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας.

Θέλουμε πραγματικό ολοήμερο σχολείο και όχι «baby-parking» ώστε τα παιδιά να γυρνάνε στο σπίτι τους διαβασμένα και να έχουν χρόνο για ανάπαυση, παιχνίδι και δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια.

Θέλουμε το γυμνάσιο και το λύκειο να σταματήσουν να είναι εξεταστικά κέντρα αλλά σταθμός εκπαίδευσης ευτυχισμένων ανθρώπων, χρήσιμων στην κοινωνία.

Θέλουμε να σταματήσει η παραπαιδεία, να μην προβιβάζεται μόνο όποιος έχει χρήματα.  Έτσι το σχολείο να είναι ίδιο για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και φυσικά ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή χώρα καταγωγής τους.

Οι ενοικιάσεις σχολείων δεν αποτελούν οριστική λύση. Διεκδικούμε την ανέγερση όλων των απαραίτητων σύγχρονων σχολικών κτηρίων ώστε να καλυφθούν οι κτηριακές απαιτήσεις του Δήμου μας.

Απαιτούμε τα παιδιά μας να φοιτούν σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία με Τακτικό και Ουσιαστικό Αντισεισμικό και Αντιπυρικό Έλεγχο, Τακτική Συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων και Άμεση Επισκευή όταν και όπου χρειάζεται.

Με Μόνιμα Διορισμένους Εκπαιδευτικούς από την πρώτη ημέρα στα σχολεία, Ολοήμερη Καθαριότητα από σχολικές καθαρίστριες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και το Απαραίτητο Βοηθητικό Προσωπικό. 

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά καλούμε τους γονείς να βάλουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους. Να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων και να ενισχύσουν τον διεκδικητικό-αγωνιστικό-πολιτιστικό τους χαρακτήρα. Να υπερασπιστούν μέσα από τους συλλόγους τους τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Το έργο των συλλόγων είναι πλούσιο, μπορεί να γίνει ακόμα πλουσιότερο με την συμμετοχή και την δημιουργική διάθεση του κάθε γονέα.

Το ΔΣ της

Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου