logo


Με διαδοχικές αποφάσεις του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στη Διαύγεια, διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης τριών ειδικών συνεργατών του προκατόχου του Δ. Ζαμάνη.

Πρόκειται για τους Ξ. Νταγκαλή, που ήταν επιφορτισμένη ζητήματα παιδείας και πολιτισμού, Χ. Παπαγρηγορίου για νομικά ζητήματα και Θ. Θωμόπουλο για τη νομική υποστήριξη σε θέματα δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Ο καθένας τους αμειβόταν με περίπου 1500 ευρώ το μήνα, για όσο διάστημα είχαν προσληφθεί στο Δήμο Διονύσου.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως από τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, και στο διάστημα των δυο θητειών (8,5 χρόνια), έχουν παρελάσει τουλάχιστον 15 μετακλητοί υπάλληλοι- δηλαδή, υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με απόφαση Δημάρχου, του οποίου τη θητεία και ακολουθούν, για να προσφέρουν υπηρεσίες στο Δήμο λόγω εξειδίκευσης και επιστημονικής κατάρτισης.

Ανάμεσά τους: 4 Γενικοί Γραμματείς, 5 στο Γραφείο Τύπου και οι υπόλοποι σε διάφορα άλλα αντικείμενα- οικονομικά, ευρωπαϊκά προγράμματα, νομικές υποθέσεις κ.λπ.

Ουδέποτε παρουσιάστηκε απολογισμός έργου για κάποιον εξ αυτών, παρόλο που συχνά πυκνά οι παρατάξεις της μειοψηφίας υπέβαλαν επιτακτικά το σχετικό αίτημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.