logo


Στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, παρουσία του Χ. Τσεβά από την παράταξη Η πόλη μας, Το σπίτι μας, αλλά και του Η. Υφαντή από τη συνιστώσα της Δύναμης Ευθύνης Δημιουργία- Διαφάνεια στο Δήμο Διονύσου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 6 Αντιδημάρχων, που αναλαμβάνουν καθήκοντα, αμέσως μόλις επικυρωθεί η απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στους 6 Αντιδημάρχους περιλαμβάνεται μόνο μια γυναίκα, η Γ. Λακαφώση, που παίρνει τον τομέα της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και της Καθημερινότητας, ενώ οι τεχνικές Αντιδημαρχίες γίνονται τρεις με επικεφαλής τους Στ. Κριεμάδη, Γ. Φωτάκη και Χ. Παπαβασιλείου. Διατηρείται εξάλλου η υπερ- Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής με τον Ν. Καρυστινό, ενώ ανακοινώθηκε και επισήμως η ίδρυση κοινωφελούς επιχείρησης με αντικείμενο τον πολιτισμό, στη θέση του Νομικού Προσώπου ΘΕΣΠΙΣ που- υπενθυμίζεται- καταργήθηκε το Δεκέμβριο του 2016.  

Αναλυτικά, τα χαρτοφυλάκια που δόθηκαν, παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων, έχουν ως εξής:

Γ. Λακαφώση Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Καθημερινότητας

Γ. Τσουδερός Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών

Ν. Καρυστινός Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής

Γ. Φωτάκης Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Υποδομών

Στ. Κριεμάδης Αντιδήμρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Έργων

Χ. Παπαβασιλείου Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τοπικών Παρεμβάσεων

Ανακοινώθηκαν επιπλέον τα ονόματα των Αντιδημάρχων που με απόφαση Δημάρχου συμπληρώνουν την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Πρόκειται για τους Στ. Κριεμάδη και Γ. Τσουδερό στην Οικονομική Επιτροπή, όπου την προεδρία κρατά ο Δήμαρχος, καθώς και για τους Στ. Κριεμάδη και Χ. Παπαβασιλείου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου Πρόεδρος θα είναι ο Γ. Φωτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκαν, τέλος, τα ονόματα του υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του Δήμου, θέση που θα αναλάβει ο καλός συνάδελφος Π. Πετρόπουλος από το edionysos.gr, του Η. Υφαντή ως ειδικού συμβούλου για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη, καθώς και του Χ. Τσεβά ως εντεταλμένου συμβούλου για τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα ο κ. Καλαφατέλης είχε υπογράψει το πρώτο έγγραφο με τη νέα ιδιότητά του: Επρόκειτο για την παραίτηση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικα, από τον οποίο πάντως ο Δήμαρχος ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να αντικατασταθεί, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει.

 

Το κλίμα αυτής της πρώτης συνάντησης στο Δημαρχείο ήταν εξαιρετικό, μια που ο νέος Δήμαρχος επιστρέφει, όπως είπε, σε γνώριμους τόπους, εκεί που μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου ξεκίνησαν τον άθλο της συνένωσης των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου πριν από 8 χρόνια. Γνωρίζω τους περισσότερους από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, με τους οποίους έχω συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν. Και πιστεύω, η παράταξή μου πιστεύει, σε σας και τις ικανότητές σας και σας ζητώ και πάλι συστράτευση για το καλό του Δήμου. Να σηκώσουμε τα μανίκια και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας”. Ο κ. Καλαφατέλης, αφού σύστησε τους αιρετούς, ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενημερωτικά υπομνήματα για τους τομείς αρμοδιότητάς τους, ώστε οι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι να πιάσουν αμέσως δουλειά.

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των Τεχνικών, Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών, της Πολεοδομίας, του Ανθρώπινου Δυναμικού, του Περιβάλλοντος και των ΚΕΠ ευχήθηκαν με τη σειρά τους καλή θητεία και καλή δύναμη στη νέα Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας όλοι τους πως τα προβλήματα που καραδοκούν είναι πολλά και η δουλειά που πρέπει να γίνει τεράστια. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να αναφερθούν ακροθιγώς και σε σειρά εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το πρώτο κιόλας διάστημα, ώστε να μην υπάρξουν κενά λειτουργίας στο Δήμο: Κορυφαίο ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, η κατάρτιση νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών-ΟΕΥ (σ.σ. ο παλιός μετράει κιόλας 8 χρόνια, ενώ οι μέχρι σήμερα απόπειρες αλλαγής του δεν έχουν τελεσφορήσει), αλλά και η ανάγκη για έγκαιρο προγραμματισμό δράσης.