logo


Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το- απλό- αυτό αξίωμα, εφόσον τηρείται, αποδεικνύεται συνήθως αποτελεσματικό. Επίσης θα έπρεπε να κυριαρχεί στο μυαλό και να αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις αυτών που επιλέγουν πρόσωπα για αξιώματα και θέσεις ευθύνης. Το παραπάνω αξίωμα μετατρέπεται σε πολύπλοκη εξίσωση, όταν μπαίνουν στην εικόνα παράμετροι όπως προσωπικές φιλοδοξίες, προεκλογικές υποσχέσεις και μετεκλογικές πιέσεις, που μοιραία θολώνουν το τοπίο και επηρεάζουν- συνήθως αρνητικά- το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό να συμβαίνει άραγε και μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου, λίγες μόνο ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, και μετά από πολύωρες συσκέψεις με προσθαφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς, καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει αναφορικά με τους έξι Αντιδημάρχους που θα αναλάβουν δράση μεθαύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου; (Σ.σ. οι πληροφορίες της Οδού Διονύσου μιλούν για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής- δηλαδή του Δημάρχου με τους 6 Αντιδημάρχους- τη Δευτέρα το πρωί, με άγνωστη μέχρι στιγμής τη σύνθεση αυτής της Επιτροπής). Επισήμως άγνωστο παραμένει και το όνομα του υποψήφιου εκ μέρους της Δύναμης Ευθύνης για την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προφανώς οι εσωτερικές «καραμπόλες», όπως συχνά τις αποκαλούσαν στελέχη της παράταξης, θα έπρεπε να αποφευχθούν. Σημαντικότερες όμως είναι οι αστοχίες στις επιλογές. Αυτές δεν θα κοστίσουν στην παράταξη (μόνο) αλλά στην πόλη (ολόκληρη), που, όπως όλοι θυμόμαστε, ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία πέντε χρόνια από τέτοιες αδόκιμες και άστοχες επιλογές.