logo


Στην ορκωμοσία της τρίτης κατά σειρά καλλικρατικής Δημοτικής Αρχής Διονύσου σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία, μια που η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγ. Στέφανο αποδείχθηκε απολύτως ανεπαρκής για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες δημοτών που συνέρρευσαν.

Το παραπάνω γεγονός έχει δυο αναγνώσεις: Η πόλη έσπευσε να χαιρετίσει τους 95 νέους αιρετούς, που προέρχονται από 6 παρατάξεις και που από αύριο αναλαμβάνουν καθήκοντα- κυριολεκτικά, μια που στις 11 το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση θα εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου και των δυο Επιτροπών του Δήμου. Έτσι αναμενόμενος (θα έπρεπε να είναι) ο πολύς κόσμος που θα ήθελε να παρακολουθήσει τη σημερινή τελετή.

Εντούτοις η παραπάνω παράμετρος μάλλον δεν ελήφθη υπόψη από τους διοργανωτές, με αποτέλεσμα μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, με απίστευτη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα, που προκαλούσε δυσφορία στο κοινό. Όπως πάντως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που επέτρεπε την τέλεση της ορκωμοσίας σε άλλο κατάλληλο χώρο, ήρθε αφού είχε ήδη κοινοποιηθεί η ανακοίνωση με χώρο πραγματοποίησης της τελετής το Πολιτιστικό Αγ. Στεφάνου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, που στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως και η Εκκλησία και η Πολιτεία αγωνίζονται για το καλό του τόπου, σε απολύτως όμως διακριτούς ρόλους.

Εν συνεχεία ο νέος Δήμαρχος και όσοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ορκίστηκαν να είναι πιστοί στην πατρίδα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, καθώς και οι Γ. Τσουδερός και Γ. Κομνηνάκης από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο έδωσαν πολιτικό όρκο, δηλώνοντας στην τιμή και τη συνείδησή τους να είναι πιστοί στην πατρίδα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Ξεχωριστό, τέλος, όρκο έδωσαν οι αιρετοί από τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι που εκλεχτήκαμε με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε με βάση την τιμή και την συνείδησή μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού”.

Στην πρώτη ομιλία του και επίσημα πλέον ως νέος Δήμαρχος, ο κ. Καλαφατέλης, το πρώτο μήνυμα που απηύθυνε ήταν προς τη νεολαία της πόλης, η οποία- όπως και όλοι οι δημότες- θα βρίσκουν το χώρο του Δημαρχείου και του Δημοτικού Συμβουλίου ανοιχτό. Ο κ. Καλαφατέλης πολλές φορές τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι δουλειά, αλλά και υπέρβαση αντιθέσεων παραταξιακών ή κομματικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του παρελθόντος και τα επόμενα τέσσερα χρόνια να αποδειχθούν αποτελεσματικά για το Διόνυσο.

Υποσχέθηκε μάλιστα από την πλευρά του πως η νέα Διοίκηση θα ξεκινήσει- “έχει ήδη ξεκινήσει”, είπε χαρακτηριστικά- με το αδηφάγο τέρας της καθημερινότητας, την αποχέτευση, τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, ενώ προτίθεται να αξιοποιήσει ικανά στελέχη από όποια παράταξη και αν προέρχονται. Δεν παρέλειψε εξάλλου να ευχαριστήσει την οικογένεια, και τους φίλους που στάθηκαν σαν οικογένεια, για τη στήριξή τους. Κάλεσε τέλος όλους τους συναδέλφους του αιρετούς, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους δημότες, να συνεργαστούν με ορμή σ’ αυτό το πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό σκηνικό, ώστε “ο όμορφος Δήμος Διονύσου να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματά του και να γίνει παράδειγμα αυτοδιοίκησης”.

Εν συνεχεία κλήθηκαν στο βήμα για να απευθύνουν το δικό τους χαιρετισμό όσοι αιρετοί το επιθυμούσαν, από τους οποίους ανταποκρίθηκε μονάχα ο Κ. Κουριδάκης επικεφαλής της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου. Ο κ. Κουριδάκης ευχήθηκε το σημερινό ευχάριστο κλίμα να διατηρηθεί σε όλη τη θητεία, “ώστε να δώσουμε χρώμα και σώμα στα όνειρα των παιδών μας”, υποσχόμενος πως η παράταξή του προσέρχεται χωρίς διάθεση στείρας αντιπολίτευσης, αλλά ειλικρινούς συνεργασίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία Β. Οικονόμου, ευχόμενος στη νέα Δημοτική Αρχή καλή δύναμη στα καθήκοντά της για το καλό του τόπου.

Η τελετή, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού κόσμου, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας από όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ενώ μικρή δεξίωση περίμενε τον κόσμο έξω από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

 Ο νέος Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης υπογράφει το πρακτικό ορκωμοσίας

 Ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Διόνυσος- Ανοιχτοί Ορίζοντες

 Ο Κ. Κουριδάκης, επικεφαλής της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

 Ο Χ. Τσεβάς, επικεφαλής της παράταξης Η πόλη μας, Το σπίτι μας

 Ο Τεύκρος Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση

 Ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο Ν. Κλήμης 

Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας των υπηρεσιών υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Β. Αττικής Δημήτρης Μανδάλακας, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Απατζίδη, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Στέλιος Κοροβέσης, Ευρώπη Κοσμίδη και Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος των Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου του Δήμου Ωρωπού Χρήστος Τρομπούκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς και σύμβουλος διοίκησης του Ζαννείου Ιδρύματος Γιώργος Λιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέου Ηρακλείου Γιώργος Πέτρου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών μέσων Ελλάδος Μαίρη Αρώνη, η πολιτευτής Ανατολικής Αττικής Χαρά Ξάνθου, οι πρώην δήμαρχοι Αγίου Στεφάνου Διονύσης Σακελλαρίου και Παναγιώτης Βορριάς, ο καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, Πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι του τύπου κ.ά.