logo


Μόνο εύκολη δεν ήταν η επιλογή των πρώτων έξι Αντιδημάρχων, που θα ξεκινήσουν τη θητεία τους με τη Διοίκηση Καλαφατέλη από την προσεχή Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες της Οδού Διονύσου φαίνεται πως τα πέντε πρώτα ονόματα “κλείδωσαν” μόλις σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου, κι αυτό μετά από μακρές συσκέψεις και διαβουλεύσεις μέσα στην παράταξη της Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο- αλλά όχι μόνο.

Έτσι, και με την επιφύλαξη κάποιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής:

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Ν. Καρυστινός. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καρυστινός διετέλεσε Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού ΘΕΣΠΙΣ, που καταργήθηκε επί Διοίκησης Ζαμάνη, αλλά στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η επανίδρυσή του.

Το διευρυμένο τομέα των Οικονομικών και Διοικητικών αναλαμβάνει ο Γ. Τσουδερός, στην πρώτη του θέση ευθύνης μέχρι σήμερα. Ο κ. Τσουδερός την περασμένη πενταετία συμμετείχε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά και στην ορισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Τον ακόμη πιο διευρυμένο τομέα του Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού, και της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, αναλαμβάνει ο μηχανικός Γ. Φωτάκης, που προέρχεται από τη Συμμαχία για τον Πολίτη, μία εκ των τριών συνιστωσών της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο.

Στενός συνεργάτης του θα είναι ο συνάδελφός του Στ. Κριεμάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων. Ο κ. Κριεμάδης είναι ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος από τη Δύναμη Ευθύνης και αυτός που θα προεδρεύσει την προσεχή Κυριακή 1/9 στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Δημαιρεσίες.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού αναλαμβάνει η Σ. Κατσίγιαννη, που στην πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη (2011-2014) ήταν εντεταλμένη σύμβουλος για τον Εθελοντισμό, παράλληλα με έντονη κοινωνική δράση.

Ερωτηματικό μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει ο Αντιδήμαρχος που θα αναλάβει τον τομέα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, που εν πολλοίς αποτέλεσε το Δούρειο Ίππο της Διοίκησης Ζαμάνη, τόσο λόγω του σχεδιασμού των Υπηρεσιών, όσο και των κλιμακούμενων προστριβών με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, τους Αντιδημάρχους αναμένεται να πλαισιώσουν αρωγοί στο έργο τους πλήθος εντεταλμένων συμβούλων, προερχόμενων και από άλλες παρατάξεις, κίνηση εξαιρετικά σημαντική που απηχεί το συναινετικό πνεύμα του “Κλεισθένη”.

Τέλος, το όνομα του Σπ. Αρνή ακούγεται έντονα ως η επιλογή της Δημοτικής Αρχής για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εφόσον εκλεγεί, ο κ. Αρνής θα είναι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος από τον Άγ. Στέφανο που- σε διάστημα δυο δημοτικών θητειών με έξι Προέδρους- θα αναλάβει τα καθήκοντα αυτά.