logo


Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Την πρόσκληση, που υπογράφει ο πλειοψηφών σύμβουλος από τη νέα Δημοτική Αρχή Στ. Κριεμάδης ο οποίος και θα προεδρεύσει μέχρι να εκλεγεί το Προεδρείο, επισυνάπτονται οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζουν τα σχετικά με την εκλογική αυτή διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχεται από την παράταξη που εξέλεξε Δήμαρχο, ο Αντιπρόεδρος από τη δεύτερη σε δύναμη παράταξη και ο Γραμματέας από την τρίτη κατά σειρά παράταξη. Ο καθένας από τους παραπάνω επιλέγεται πρώτα ενδοπαραταξιακά και εν συνεχεία οι υποψηφιότητές τους τίθενται στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκλέγει με πλειοψηφία 27 θετικών ψήφων, όπως ρητά εμφανίζεται στο παράδειγμα του ΥΠΕΣ, που περιέχεται στην εγκύκλιο.

Μετά από την εκλογή του το Προεδρείο ανεβαίνει στην έδρα, ώστε η ειδική συνεδρίαση να συνεχιστεί με την εκλογή των μελών των Επιτροπών. Στο Δήμο Διονύσου η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι εννεαμελείς και σ’ αυτές, σύμφωνα με τον πρόσφατο Ν. 4623/2019, προεδρεύει ο Δήμαρχος ή οριζόμενος από αυτόν Αντιδήμαρχος, ακόμη δυο μέλη είναι Αντιδήμαρχοι οριζόμενοι από το Δήμαρχο, ενώ από τα υπόλοιπα 6 μέλη, δυο προέρχονται υποχρεωτικά από την παράταξη του Δημάρχου: