logo


Συνάντηση όλων των τοπικών συμβούλων, με πρωτοβουλία του νέου Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, παρευρέθηκαν, μετά από πρόσκληση του κ. Καλαφατέλη, οι τοπικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, καθώς και συνάδελφοί τους δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να ενημερωθούν για τη δημοτική αποκέντρωση που προτίθεται να εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα.

«Σε όποια παράταξη και αν ανήκουμε, είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο, που είναι το καλό του τόπου», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο κ. Καλαφατέλης, που παρουσίασε την εισήγηση της νέας Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη δημοτική αποκέντρωση. Την εισήγηση συνοδεύουν τέσσερα παραρτήματα, που εξειδικεύουν την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στις Επιτροπές του Δήμου και στα Τοπικά Συμβούλια, καθώς και τα βήματα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού, και αποτυπώνουν τις προθέσεις της νέας Διοίκησης να αναβαθμίσει τη λειτουργία τόσο του κεντρικού Δήμου όσο και των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που στέλεχος της Δύναμης Ευθύνης χαρακτηρίζει πρωτοποριακό για την Ελλάδα, τέθηκε σε διαβούλευση από τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, ώστε να εμπλουτισθεί με τις παρατηρήσεις τους και εν συνεχεία άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή.

Μαζί με τους τοπικούς συμβούλους, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Χ. Τσεβάς επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη μας, Το σπίτι μας» και Ν. Κλήμης επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο.