logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 27/8/2019

Σειρά σημαντικών συναντήσεων και επαφών έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ο επερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του, από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς και είχε ως θέμα την επιχειρούμενη αποκέντρωση στο Δήμο Διονύσου, μέσω της σταδιακής παραχώρησης αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια.

Στη συνάντηση είχαν κληθεί όλοι οι Πρόεδροι αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι των 7 Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου, από όλες τις παρατάξεις. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε το σύνολο των Προέδρων και ένα μεγάλο ποσοστό των τοπικών συμβούλων, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσεβάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας» και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κλήμης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Διόνυσο».

Ο επερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία-εισήγηση, αναπτύσσοντας το όραμα της νέας διοίκησης σε σχέση με τα τοπικά συμβούλια, το οποίο χαρακτήρισε «κεντρική επιλογή».

Ειδικότερα ο κος Καλαφατέλης δεσμεύθηκε για: α) τη σταδιακή παραχώρηση αρμοδιοτήτων από το Δήμο στις Κοινότητες, με την παράλληλη εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων,  β) την κατάργηση των χωρικών αντιδημάρχων, τουλάχιστον με τη σημερινή τους μορφή, προκειμένου να αποφεύγονται άσκοπες τριβές και εντάσεις και γ) την έμπρακτη στήριξη του συνόλου των τοπικών συμβουλίων, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν.

Με τη σειρά τους οι Πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, ζήτησαν να υπάρξει αφενός στενή συνεργασία τόσο με το νέο Δήμαρχο Διονύσου όσο και τους νέους αντιδημάρχους -και κατά προτεραιότητα τους αντιδημάρχους περιβάλλοντος και τεχνικών υπηρεσιών- και αφετέρου η παραχώρηση των αρμοδιοτήτων να συνοδεύεται από τους αναγκαίους πόρους, προκειμένου η επιδιωκόμενη αποκέντρωση  να μη μείνει κενό γράμμα.

Συναντήσεις εφ’ όλης της ύλης

Στις υπόλοιπες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν, εκτός από τον επερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, στελέχη της νέας διοίκησης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, τεχνοκράτες αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Διονύσου.

Οι συναντήσεις αφορούσαν το σύνολο σχεδόν των δημοτικών θεμάτων, όπως:

την ύδρευση

τις υποδομές, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και αναπτυξιακά ζητήματα

το περιβάλλον

την πολιτική προστασία και ασφάλεια

την κοινωνική πρόνοια/αλληλεγγύη και τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Την παιδεία και τον πολιτισμό

Τη Φιλοζωία

Οι συναντήσεις, θεματικές και άλλες, συνεχίζονται και θα κορυφωθούν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή. 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας