logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τεράστια συμμετοχή και πολλά χαμόγελα ολοκληρώθηκε για 5η συνεχή χρονιά, το summer camp  που διοργανώνει  ο Δήμος Διονύσου για την καλοκαιρινή, ψυχαγωγική και αθλητική απασχόληση των παιδιών. Περισσότερα από 2800 παιδιά του δήμου είχαν την ευκαιρία να περάσουν, δωρεάν για τις οικογένειές τους, ένα χαρούμενο και δημιουργικό 10ήμερο με πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και επιμορφώσεις.

Το «Summer Camp Διονύσου 2019» υλοποιήθηκε σε τρεις περιόδους από 17 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου και σε δύο επί μέρους προγράμματα:

Το Δημιουργικό-Ψυχαγωγικό Camp, που αποσκοπούσε στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους και διεξήχθη σε τέσσερα δημοτικά σχολεία σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά και Κρυονέρι.

Το Αθλητικό Camp που αποσκοπούσε στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών καθώς και στη διεύρυνση των αθλητικών τους δεξιοτήτων και ικανοτήτων, και διεξήχθη σε δύο Αθλητικά Κέντρα σε Ροδόπολη-Δροσιά και Άγιο Στέφανο.

Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με ημερήσιες εκδρομές εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, τον Βοτανικό Κήπο, τη λίμνη Μπελέτσι και το κτήμα Τατοΐου.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέσα σε κλίμα χαράς και με τις παιδικές φωνές και τα γέλια να αντηχούν, πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές λήξης της τρίτης και τελευταίας  περιόδου. Τα παιδιά παρουσίασαν μικρά θεατρικά, τραγούδια, χορούς, αθλητικά παιχνίδια,  μουσικοχορευτικά δρώμενα και με ενθουσιασμό  ανανέωσαν το ραντεβού τους  για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, σημειώνει σχετικά:

«Και εφέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Διονύσου προσέφερε δωρεάν,  υψηλού επιπέδου δραστηριότητες, πλούσιες σε δημιουργικότητα, γνώση, ψυχαγωγία και άθληση, για τους μικρούς μας φίλους. Βελτιώνουμε συνεχώς το summer camp και για τον λόγο αυτό, εντάξαμε στο πρόγραμμά του και ημερήσιες  εκδρομές. Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες του δήμου μας και τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο, μέσα και από αυτή την πολύ σημαντική υποδομή που δημιουργήσαμε».