logo


Την απαράδεκτη, προσβλητική και απειλητική στάση κατοίκων, τους οποίους ευθέως κατονομάζουν, στηλιτεύουν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν σε όλους τους αρμόδιους του Δήμου Διονύσου, στις παρατάξεις και στα τοπικά ΜΜΕ:

Α.Μ. Γ.Γ.Π.Π. 15/2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ (Σ.Π.Π.Ε.Κ.)

ΑΠ 5/2019

ΚΡΥΟΝΕΡΙ 26/07/2019

ΠΡΟΣ: Δήμο Διονύσου

Υπόψιν:

1. Δημάρχου κ. ΖΑΜΑΝΗ

2 . Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος

Καθαριότητας & Πρασίνου κ. ΠΕΠΠΑ

3 . Αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας κ. ΤΑΟΥΞΗ

4. Γραφείο Πολιτικής Προστασίας

5. Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποιούμενη Προς τον Τοπικό & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Προς τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων “Δύναμη Ευθύνης’’, “Ανοιχτοί Ορίζοντες’’, “Εύπολις’’, “Διόνυσος το Σπίτι μας’’, “Λαϊκή Συσπείρωση’’, “Μαζί για το Διόνυσο’’.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας γνωστοποιήσουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με το Δήμο Διονύσου, με σκαπτικό μηχάνημα έργου (JCΒ) με χειριστή υπάλληλο του Δήμου Διονύσου στις 18/07/2019 έγινε μερική διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των πυροσβεστικών οχημάτων που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Σωματείου μας, η οποία διαμόρφωση, κρίθηκε αναγκαία μετά και την τελευταία απόκτηση (από δωρεάν παραχώρηση από το Πυροσβεστικό Σώμα) ενός επιπλέον πυροσβεστικού οχήματος Δ’ τύπου χωρητικότητας 12.000 λίτρων νερού αλλά και λόγω της ανάγκης άμεσης εξόδου των οχημάτων προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε κάποιο συμβάν.

Την ίδια μέρα (απόγευμα) επισκέφθηκε το χώρο του Σωματείου μας ο κ. Ζερμπίνης Σταύρος μαζί με το γιο του Γεώργιο, οι οποίοι με προσβλητικές και χυδαίες εκφράσεις επιτέθηκαν τόσο τόσο στον Πρόεδρο κ. Μπονόβα Σταμάτη όσο και στην Βάρδια Υπηρεσίας και στα παρευρισκόμενα μέλη υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο – χώρος όπου έγινε η μερική διαμόρφωση είναι ιδιοκτησία τους. Ο κύριος Ζερμπίνης ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχει στην κατοχή του και τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίους όμως αρνήθηκε να μας επιδείξει παρά το ότι του ζητήθηκε επανειλημμένα και συνέχισε να μας απειλεί ότι εάν προχωρήσουμε σε συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης θα προβεί σε περαιτέρω πιο βίαιες και δραστικές κινήσεις και πράξεις. Ουσιαστικά με το έτσι θέλω απαίτησε να σταματήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης, κάτι το οποίο και έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφύγουμε εντάσεις..

Επιπλέον προ μηνός περίπου, επισκέφθηκε την πρωινή βάρδια ένας πολίτης ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του για ευνόητους λόγους και ανέφερε υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο, ότι ο κ. Ζερμπίνης Σταύρος κάνει κλοπή νερού από την παροχή με Νο «ΚΡΥΟΝΕΡΙ 0870» που διοχετεύει με νερό το κτίριο του Σωματείου μας, πληροφορία, την οποία επαληθεύσαμε αφού είδαμε ότι όντως και εν αγνοία μας υπήρχε συνδεδεμένος πλαστικός σωλήνας ο οποίος οδηγούσε τριακόσια μέτρα πιο πάνω σε κτήμα που διαχειρίζεται ο προαναφερόμενος κύριος. Αμέσως προβήκαμε σε διακοπή της συγκεκριμένης σύνδεσης η οποία μετά από τρεις μέρες επανασυνδέθηκε και πάλι, με πρωτοβουλία του κ. Ζερμπίνη όπως ο ίδιος ομολόγησε ενώπιόν μας.

Κατόπιν όλων αυτών των ανεπίτρεπτων ενεργειών από πολίτες του Κρυονερίου, και επειδή θεωρούμε ότι το Σωματείο μας όλα τα χρόνια λειτουργίας του το ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ & ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τα μέγιστα όπου και όποτε αυτό ζητηθεί είτε από το Πυροσβεστικό Σώμα είτε από το Δήμο σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις – δράσεις

και επειδή δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πολίτη στον οποίο η λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ είναι άγνωστες και του δημιουργούν μόνο ΜΙΣΟΣ και ΑΠΕΧΘΕΙΑ όπως αποδείχθηκε,

και επειδή όπως αναφέρεται και στο ισχύον καταστατικό μας ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΠΠΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (πυρκαγιών, πλημμυρών, χιονοπτώσεων, θεομηνιών κ.τ.λ.) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΦΙΛΙΑΣ σε αυτούς χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα,

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,

παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων του Σωματείου μας γνωρίζοντάς σας ότι λόγω του όγκου αλλά και του συνόλου αυτών (επτά οχήματα) η στάθμευσή τους δεν μπορεί να γίνει δίπλα στις πλευρικές οδούς αλλά πρέπει να διευκολύνεται η άμεση έξοδός τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Ο Πρόεδρος Σ.Π.Π.Ε.Κ      ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΜΠΟΝΟΒΑΣ

Ο Γ. Γραμματέας Σ.Π.Π.Ε.Κ.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ