logo


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, ως ένα από τα πρώτα  δείγματα γραφής του δόγματος της “Νόμος και Τάξη”. Στόχος η  ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.  Να σφίξει περισσότερο η θηλιά στο λαιμό του λαού για να μη σηκώσει κεφάλι, να μην παλέψει,  να μη διεκδικήσει τα δικαιώματά του σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το  δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτικό. Άλλωστε δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια, μιας και το ήδη υπάρχον πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εγκληματικότητας μέσα σ’ αυτά.

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ γνωρίζουμε καλά το στόχο αυτού του μέτρου. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο από την οργανωμένη δράση και διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο που θα είναι ακόμα πιο “ανοιχτό” στα πήγαινε-έλα των επιχειρήσεων, ώστε να υποτάσσεται η επιστημονική γνώση  στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα αγωνίζεται διαχρονικά για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, για να μπορεί κάθε νέα και κάθε νέος να ζήσει και να σπουδάσει, χωρίς να αναγκάζεται ταυτόχρονα να εργάζεται για να τα βγάλει πέρα και το κράτος να έχει την ευθύνη της σίτισης και της στέγασης, των δωρεάν συγγραμμάτων, συνολικά της φοιτητικής μέριμνας.

Η ΟΓΕ, στήριξε τη χθεσινή κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, στις 7.30μμ,  στα Προπύλαια,  ενάντια στην κατάργηση του ασύλου. Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.