logo


“Είναι πανελλαδική πρωτοτυπία σε μια περιοχή του μεγέθους της Άνοιξης να λειτουργούν τρία σωματεία με αντικείμενο το μπάσκετ. Και οι αθλητές διασκορπίζονται αλλά κυρίως πέφτει η ποιότητα”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Π. Κοκκίνης από το Σωματείο μπάσκετ ABC στην παρέμβασή του στη χθεσινή (22/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητείτο η παραχώρηση των αθλητικών χώρων του Δήμου στα Σωματεία για να τους χρησιμοποιούν ως έδρα αλλά και για τις προπονήσεις τους.

Το θέμα με την ύπαρξη, και τη συνεχή ίδρυση, Συλλόγων και Σωματείων με ομοειδές ή παρεμφερές αντικείμενο στην πόλη, δεν είναι καινούργιο. Και ο κ. Κοκκίνης δεν κόμισε γλαύκα εις Αθήνας. Το ίδιο είχε επισημάνει ακριβώς τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, όταν εξήγγελλε την προσπάθεια για ενοποίηση αυτών των συγγενών Συλλόγων και Σωματείων, στην κατεύθυνση όχι μόνο της οικονομίας κλίμακας, αλλά και της ομογενοποίησης των 40.000 κατοίκων του Δήμου Διονύσου, που σε μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζονται ακόμη από τη Δημοτική Κοινότητα στην οποία διαμένουν.

Οι δεσμεύσεις εκείνης της χρονιάς, του 2015, για την εκπόνηση κανονισμού και τον ορισμό διαδικασίας για την παραχώρηση χώρων και την επιχορήγηση των σωματείων, προκάλεσαν κατά καιρούς ατέρμονες συζητήσεις, μεγάλα λόγια, και άλλες τόσες υπαναχωρήσεις, αλλά παρέμειναν στα χαρτιά, και μάλιστα σε βάρος βασικού μελήματος, που είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στην πόλη. Κάτι που παραδέχθηκαν χθες τόσο η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα όσο και η συνάδελφός της στην Πολεοδομία Π. Ταουξή. Η τελευταία μάλιστα, μαζί και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Λουκάτου, κάλεσαν τη νέα Δημοτική Αρχή να αδράξει την ευκαιρία και να ενισχύσει το μαζικό αθλητισμό, θέτοντας και κριτήρια για ό,τι αφορά στη λειτουργία των Σωματείων και των Συλλόγων στο Δήμο Διονύσου.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως στην Άνοιξη λειτουργούν σήμερα τρία σωματεία μπάσκετ: Το ένα στο πλαίσιο του ΑΟ Άνοιξης, το δεύτερο είναι το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Άνοιξης (ABC), ενώ προσφάτως ιδρύθηκε και τρίτο, το Τμήμα Καλαθσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Άνοιξης 78. Και τα τρία Σωματεία με αίτημά τους ζητούν την παραχώρηση του Κλειστού της Άνοιξης, για τις υποχρεώσεις τους (έδρα και χρήση) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τον κ. Κοκκίνη, το νεότευκτο Σωματείο ιδρύθηκε από αθλητές που εγκατέλειψαν τον ΑΟ Άνοιξης για προσωπικούς τους λόγους, χωρίς πάντως- κατά τη γνώμη του- να καλύπτεται κάποια ανάγκη της περιοχής.