logo


Με κύριο χαρακτηριστικό της την ομοφωνία για πάνω από τα μισά εκ των 95 θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22 Ιουλίου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, η πρώτη μετά από τρεις μήνες απραξίας του Σώματος και η προτελευταία, όπως όλα δείχνουν, αυτής της θητείας. Παρόντες, θα πρέπει να σημειωθεί, εκτός από όσους δημοτικούς συμβούλους προσήλθαν, και οι νεοεκλεγμένοι Κ. Μαϊχόσογλου από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες και Ν. Κλήμης από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Κρυονερίου με τη Δύναμη Ευθύνης Ν. Παπαδόπουλος. Στη διάρκειά της οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κανατσούλης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Α. Λουκάτου (Νέα Πνοή για το Διόνυσο) που κατείχε το αξίωμα της Γραμματέως και για τα 5 χρόνια της θητείας της και Γ. Ζυγούνας (μιλώντας και εκ μέρους του Σπ. Σπηλιώτη που προσήλθε αργότερα) για τη ΔΑΔΙΟΝ, που επέλεξαν να απέχουν από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση,  βρήκαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν το Σώμα για τη συνεργασία τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αλλά και τους δημότες που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

 Ο Γ. Κανατσούλης, πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, και για έναν ακόμη μήνα Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 Αδιαφιλονίκητη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου επί 5 συναπτά έτη η Α. Λουκάτου 

 «Απέχουμε προσωρινά από το Δημοτικό Συμβούλιο και παραμένουμε στις τάξεις των ενεργών πολιτών» δηλώνουν οι Γ. Ζυγούνας (δεξιά) και Σπ. Σπηλιώτης (αριστερά) από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου 

Εντούτοις, και παρά τη λήψη αποφάσεων με την αξιοσημείωτη ομοφωνία που αναφέρθηκε παραπάνω- κάτι που συνετέλεσε στη μικρή διάρκεια της συνεδρίασης- δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί, και μάλιστα έντονοι, ανάμεσα στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου από τη μια πλευρά και το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη και μέλη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής από την άλλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παντελόγλου υπενθύμισε πως έφηβοι, εντοπίσθηκαν -όπως είναι γνωστό- να διανέμουν προεκλογικό έντυπο υλικό της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων την ενδιάμεση εβδομάδα των αυτοδιοικητικών εκλογών και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Στεφάνου, όπου και τους κάλυψε ο απερχόμενος Δήμαρχος, δηλώνοντας πως είναι εθελοντές της παράταξής του. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προχώρησε αμέσως μετά σε σοβαρή καταγγελία, μια που όπως δήλωσε, κάποιοι από αυτούς αποτελούν μέλη της συμμορίας, όπως την αποκάλεσε, που την ίδια περίοδο είχαν κάψει το περίπτερο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης: “Εθελοντές ήταν πριν ή αφού μας έκαψαν;” ρώτησε επιτακτικά ο κ. Παντελόγλου. Ο ίδιος επιπλέον κατήγγειλε πως συνεχίζονται η τρομοκράτηση και οι διώξεις κατά των συνδικαλιστών εργαζομένων στο Δήμο, μια που πρόσφατα θυροκολλήθηκε στο Αμαξοστάσιο απόφαση με την οποία επιβάλλεται ποινή 30 ημερών παύσης εργασίας στον Πρόεδρο του Σωματείου Μ. Αφίφη, για την οποία έχει ήδη κινητοποιηθεί και το ΠΑΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αλλά απαντήσεις δεν πήρε, μια που ο Δήμαρχος επέλεξε να μην απαντήσει σε καμιά από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία, ώστε «να προχωρήσουμε γρήγορα». Αντιθέτως επιτέθηκε στις παρατάξεις, επιρρίπτοντας σ’ αυτές την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί 3 μήνες, με κόστος- όπως τόνισε- για τα Σωματεία που δεν έχουν πάρει τις καθιερωμένες ετήσιες επιχορηγήσεις, καθώς και για τους πολίτες που φέτος θα μείνουν χωρίς ΔΙΟΝΥΣΙΑ: “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μεγάλη σημασία. Προφανώς ο καθένας έχει το δικαίωμα παρουσίας και έκφρασης της γνώμης του, αλλά το να παλεύεις να μη γίνει συνεδρίαση, είναι η μέγιστη υποτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου”, είπε ο κ. Ζαμάνης, προειδοποιώντας πως στη νέα θητεία με την απλή αναλογική, οι απαραίτητες απαρτίες για τη λήψη αποφάσεων θα επιτυγχάνονται δύσκολα: “Σκεφτείτε πώς θα λειτουργούσε ο Δήμος Διονύσου αν η αντιπολίτευση τώρα κάνει τα ίδια”, κατέληξε ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Η απόφαση του κ. Ζαμάνη να παρακάμψει τις απαντήσεις ώστε να επιταχυνθεί η συνεδρίαση, ερμηνεύτηκε εντούτοις από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ως υπεκφυγή για πράξεις που στρέφονται ενάντια στο ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα και δεν θα μείνουν αναπάντητες: «Πολύ βολική η στάση του Δημάρχου στις καταγγελίες μας, με τη δικαιολογία πως είναι πολλά τα θέματα σήμερα. Αποχωρώ από τη συνεδρίαση γιατί εσύ και η πλειοψηφία σου είστε ένα μάτσο- ό, τι είστε”. Η τελευταία αυτή αποστροφή του κ. Παντελόγλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση μελών της Δημοτικής Αρχής, που καλούσαν το Προεδρείο να δείξει την έξοδο στο συνάδελφό τους, την ίδια στιγμή που και ο Δήμαρχος μιλούσε για ιστορική καταδίκη του ΚΚΕ.