logo


Σχεδόν ενάμισης μήνας. Τόσο χρειάστηκε, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, για να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι φορείς και να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός, ώστε η ΔΕΗ να έρθει στο Διόνυσο και  να ξεκινήσει επιτέλους να κόβει τα κλαδιά των δέντρων που εφάπτονται με τα καλώδια, ώστε να αποφευχθεί ένας τουλάχιστον από τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Αξίζει εδώ να υπογραμμισθεί πως η παραπάνω κινητοποίηση ξεκίνησε με την αναφορά του Δ. Πιτιανούδη, Προέδρου του Κλιμακίου Εθελοντών Διονύσου, που στις 13 Ιουνίου απέστειλε σχετική αναφορά στην Περιφέρεια, στη ΔΕΔΔΗΕ, στην Πυροσβεστική, στο Δήμο Διονύσου και το Δασαρχείο. Στην αναφορά εκείνη ο κ. Πιτιανούδης, παρέθετε ενδεικτικά σημεία στην περιοχή όπου κλαδιά μπλέκονται με καλώδια και καλούσε τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα συνεργείο της ΔΕΗ, σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Πιτιανούδη, έχει ξεκινήσει το κόψιμο των κλαδιών κυρίως γύρω από τη Λ. Αιολίδος αλλά και επί της Εθν. Αντιστάσεως όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο, ενώ σ’ αυτές τις εργασίες οφείλονται και οι πρόσφατες διακοπές στο ρεύμα σε μεγάλο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.