logo


Η ευρεία συνάντηση για τα θέματα της Παιδείας, που απασχολούν το Δήμο Διονύσου, την οποία προκάλεσε πρόσφατα η νέα Δημοτική Αρχή, ήταν η αφορμή για μια σειρά Δελτίων Τύπου και παρεμβάσεων από παρατάξεις της μειοψηφίας, που αμφισβητούν την ειλικρίνεια των προθέσεων της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο, ενώ αποδίδουν διαχρονικές ευθύνες στις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου για τις εκκρεμότητες, κυρίως στο κτηριακό ζήτημα:

Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου: Ανάγκη για ειλικρινείς συνεργασίες και υπευθυνότητα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η επερχόμενη Διοίκηση ασκεί έντεχνα επικοινωνιακή πολιτική και προσελκύει τα βλέμματα των Δημοτών. Καλεί τους απερχόμενους Αντιδημάρχους και υπεύθυνους να την ενημερώσουν για τα τρέχοντα προβλήματα για να προγραμματίσει την αντιμετώπισή τους. Στις συναντήσεις καλούνται και οι άλλες παρατάξεις προκειμένου να γνωρίσουν τα προβλήματα, να πάρουν θέση και να βάλουν χέρι βοηθείας αν και όποτε χρειαστεί.

Δυστυχώς τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης αρνούνται να παραστούν και να ενημερώσουν. Όταν πιστεύεις ότι στη θητεία σου παρήγαγες έργο, δεν κρύβεσαι. Το προβάλεις και κερδίζεις. Με την παρουσία σου δείχνεις υπευθυνότητα και βοηθάς στην ομαλή μετάβαση.

Θέμα του χθεσινού διαλόγου ήταν η Παιδεία. Ένα θέμα με πολλές παραμέτρους που απαιτεί χρόνο, θέληση, ικανότητα, γνώσεις, αποφασιστικότητα και συνεργασία για τα τυχόν «αδιέξοδα». Γεννώνται όμως τα ερωτήματα:

• Η επερχόμενη Διοίκηση δεν γνωρίζει τα προβλήματα Παιδείας του Δήμου;

• Δεν ενημερώνεται από τα μέλη της που συμμετέχουν στις Σχολικές Επιτροπές;

• Δεν γνωρίζει ποιες επισκευές και συντηρήσεις Σχολείων ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ανάγκη για ενημέρωση έχουν οι παρατάξεις που δεν συμμετείχαν στη μέχρι τώρα Διοίκηση. Δεν αρκεί όμως μόνο ο διάλογος και οι όποιοι προβληματισμοί δίχως προτάσεις για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Σαν παράταξη, αφού ενημερωθούμε ανάλογα, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα συμβάλουμε στο μέτρο του δυνατού για την έγκαιρη επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ειλικρινείς συνεργασίες και υπευθυνότητα.

Για τη Δ.Π «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»

Λαϊκή Συσπείρωση: Διαχρονικές οι ευθύνες για το κτηριακό των σχολείων στο Δήμο Διονύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κου Καλαφατέλη σε συνάντηση στις 10/7/2019 με Διευθυντές Σχολείων του Δήμου μας (Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης), Δημοτικές Παρατάξεις και Ένωση Γονέων σημειώνουμε τα εξής :

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και βρίσκεται μπροστά σε κάθε αγώνα για μια Παιδεία:

 Δημόσια, δωρεάν ενιαία 12χρονη με δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

 Σχολεία με σύγχρονες προδιαγραφές.

 Σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα και βιβλία που θα μορφώνουν ολόπλευρα τα παιδιά του ελληνικού λαού.

 Εκπαιδευτικό προσωπικό μόνιμο, με εργασιακά δικαιώματα, επιμορφωμένο και εξειδικευμένο που θα βρίσκεται από την πρώτη μέρα στα σχολεία.

 Μέριμνα για τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες με τμήματα ένταξης, δημόσιες παράλληλες στηρίξεις, ειδικά σχολεία με το ανάλογο παιδαγωγικό και επιστημονικό προσωπικό.

Στον Δήμο Διονύσου υπάρχει μεγάλο κτιριακό πρόβλημα σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλες τις Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν το Δήμο μας (και τον κο Καλαφατέλη). Μέχρι σήμερα δόθηκαν λύσεις προσωρινές όπως ενοικιάσεις ιδιωτικών κτηρίων με υπέρογκα ενοίκια, αίθουσες ISOBOX, αλλαγές Σχολικών Ορίων, συστεγάσεις σχολείων κ.λπ..

Υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για 4ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου για να καλύψει τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης, πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών. Το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης έχει οργανικότητα 12θέσιου και λειτουργεί ως 14θέσιο. Στο 1ο Αγ. Στεφάνου διάδρομοι, γραφεία, τουαλέτες έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, δεν υπάρχουν εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.λπ…

Από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόβλεψη για μόνιμη λύση, η προσωρινή ενοικίαση κτηρίου για στέγαση του 4ου Δημοτικού ήταν αναγκαία. Έχουμε επιφυλάξεις για το ύψος του ενοικίου. Ζητάμε να παραδοθεί τον Σεπτέμβρη σε λειτουργία αφού πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και έχει γίνει ο έλεγχος για την καταλληλότητα και τη στατική του επάρκεια.

Ταυτόχρονα ζητάμε από την νέα Δημοτική Αρχή να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να χτισθούν σχολεία στο Δήμο μας αξιοποιώντας δημοτικούς χώρους και εκτάσεις όπως ΤΥΠΕΤ και η περιοχή των Μαρμάρων στον Αγ. Στέφανο, το κτήριο επί της Κρυονερίου, το οικόπεδο του γυμνασίου στη Ροδόπολη, έκταση στη Σταμάτα, κ.λπ.

Να εξασφαλιστούν υποδομές για Αθλητισμό και Πολιτισμό για τους νέους δωρεάν, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας, στέκι Νεολαίας με αξιοποίηση της Καμέλιας, πρόσβαση στους αύλειους χώρους των σχολείων για τους μαθητές χωρίς κάμερες όπως αποφάσισε η Α/θμια Σχολική Επιτροπή που είναι αντιπαιδαγωγικές με επιπτώσεις στο ψυχισμό των παιδιών. Πρόσληψη σχολικών φυλάκων στα σχολεία.

Οι Σχολικές Επιτροπές να λειτουργήσουν με διαφάνεια εξασφαλίζοντας επαρκή χρηματοδότηση που να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων. Να σταματήσουν οι διώξεις και οι μηνύσεις των Διευθυντών των Σχολείων και που η νέα Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει.

Τελειώνοντας θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτική την πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου γιατί:

 Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των σχολείων αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών και έχει μεγάλο μερίδιο ευθυνών για την κατάσταση της Παιδείας σήμερα στο Δήμο μας.

 Προχώρησε σε ενοικιάσεις σχολικών κτηρίων με υπέρογκα ενοίκια ανοίγοντας την πόρτα προς την επιχειρηματική δράση και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

 Συμφώνησε με τον Καλλικράτη και τώρα με τον Κλεισθένη για να περάσουν αρμοδιότητες του Κράτους στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους με την επιδίωξη στην Παιδεία να σπάσει ο ενιαίος χαρακτήρας του σχολείου, το κόστος λειτουργίας να περάσει στους γονείς και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου στους ιδιώτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν την ΠΑΙΔΕIΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο: Άδικη και ανυπόστατη η αναφορά σε υποκριτική στάση

Διόνυσος 15/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου με δελτίο τύπου αναφέρεται σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται γενικότερα με την Παιδεία, καθώς και με τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον Δήμο Διονύσου. Στο δελτίο τύπου υπήρξαν και αναφορές στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και στην παράταξη της Δύναμης Ευθύνης, στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Ο Γιάννης Καλαφατέλης, ως Κοινοτάρχης στο Κρυονέρι και ως πρώτος δήμαρχος στον Διόνυσο, ενίσχυσε τις σχολικές υποδομές με την κατασκευή νέων κτιρίων και, όταν δεν υπήρχε άλλη λύση, με την ενοικίαση χώρων που ήταν επαρκείς, κατάλληλοι και ασφαλείς, και με τους καλύτερους οικονομικούς όρους.

Και τώρα, ως Δύναμη Ευθύνης, λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, θεωρήσαμε αναγκαίο να καταγράψουμε τα οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματα των περιοχών μας και να συζητήσουμε δημόσια την επιτακτική αντιμετώπισή τους. Κρίναμε απαραίτητη μια συνάντηση με όλες τις παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με τους καθηγητές και τους δασκάλους, με τους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα, με κάθε πολίτη που νοιάζεται για τον τόπο του. Η συμμετοχή δικαίωσε την επιλογή μας, παρά την απόφαση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής να απόσχουν.

Αγαπητοί φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης και η Δύναμη Ευθύνης ουδέποτε αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια των προθέσεών σας ούτε τους αγώνες σας για το καλό της Παιδείας. Γι’ αυτό η πρόσκληση απευθύνθηκε και σε εσάς. Αναφαίρετο και σεβαστό το δικαίωμά σας να μην προσέλθετε. Όμως ανυπόστατη και άδικη η αναφορά σας σε υποκριτική στάση.

Ως δημοτική αρχή δεν θα μείνουμε στις διαπιστώσεις. Θα βρούμε λύσεις και σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας, θα τις εφαρμόσουμε.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο