logo


*Ο Γιάννης Τσουδερός είναι δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο

Η διοίκηση που θα αναλάβει δράση από 1η Σεπτεμβρίου έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα και ένα μεγάλο πλεονέκτημα και δεν έχει καθόλου χρόνο για χάσιμο

Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι αναλαμβάνει τη διοίκηση ενός Δήμου, με σοβαρά δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα, και μια κοινωνία πολιτών εξασθενημένη- κουρασμένη από τη διάψευση προσδοκιών και που βιώνει δραματική καθημερινότητα.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι το έργο του νέου Δημάρχου, θα είναι αρκετά δύσκολο. Ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να αξιοποιήσει και να εμπλουτίσει το ανθρώπινο υλικό, δίνοντας νέο όραμα και προσδοκίες, αναδιαρθρώνοντας εκ βάθρων τη διοίκηση.

Από την άλλη πλευρά βέβαια ο Γιάννης Καλαφατέλης, έχει στα χέρια του και ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Η νέα διοίκηση του Δήμου σε επίπεδο καθημερινότητας δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα μαγικά για να παρουσιάσει εξ αρχής έργο και να βάλει σε τάξη αρκετά πράγματα. Αρκεί να πράξει τα αυτονόητα. Εκείνα που υπαγορεύει η κοινή λογική και η εφαρμογή των Νόμων. Η κοινή λογική, είναι που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτά θα αρκούν για να κερδίσει τουλάχιστον το στοίχημα των 100 πρώτων ημερών. Εκεί όπου θα φανούν οι προθέσεις χειροπιαστά και θα δοθεί το στίγμα της εκπλήρωσης ή μη των προσδοκιών των Δημοτών μας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις που έχουν προαναγγελθεί από τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και οι οποίες πρέπει να ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας μέρα, είναι αυτές που θα σηματοδοτήσουν μια συνολική και μονιμότερου χαρακτήρα αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας.